Misc

Stappen die de longen doorlopen na stoppen met roken


Variabelen

Het genezingsproces van de longen van een persoon is afhankelijk van verschillende factoren. De longen van twee mensen genezen niet in hetzelfde tempo. Factoren die de genezende factor van de longen beïnvloeden, zijn hoeveel sigaretten de roker een dag vóór het stoppen rookte, hoeveel jaar de roker rookte vóór het stoppen, de leeftijd van de roker en eventuele gezondheidsproblemen.

Weken

Binnen 72 uur ontspannen de luchtwegen in het lichaam van een roker en neemt het vermogen van de longen om lucht op te nemen toe. De trilhaartjes van de longen beginnen weer te groeien binnen drie dagen na de laatste sigaret. Cilia zijn kleine haartjes die langs de bovenste luchtwegen van de longen lopen en helpen beschermen tegen infecties. De chemicaliën in sigaretten zijn giftig voor de trilhaartjes en vernietigen de trilharen, waardoor de longen steeds kwetsbaarder worden voor ziekten, toxines en verontreinigende stoffen. Hergroei van de trilharen is een essentiële eerste stap. Zonder de trilharen kunnen de longen niet worden gereinigd van de andere giftige stoffen die zijn ontstaan ​​door de rookgewoonte. Binnen twee weken zal de voormalige roker een toename van de longfunctie opmerken tijdens dagelijkse activiteiten.

Maanden

Na drie maanden niet roken stijgt de longcapaciteit met 30 procent. Binnen zes maanden zouden de trilhaartjes teruggekeerd moeten zijn naar dezelfde staat als een niet-roker. Nadat de trilharen zijn teruggekeerd naar een normale toestand, beginnen de dode en beschadigde cellen te worden verwijderd door de trilhaartjes. Tegelijkertijd beginnen de bronchusweefsels te genezen. Deze genezing begint meestal ongeveer zes tot 12 maanden. Volgens de American Lung Association zijn in de eerste negen maanden aanhoudende hoest, bijholte-infecties of andere ademhalingsproblemen geassocieerd met roken achteruitgang.

Jaren

Weefsels blijven genezen en cilia blijven hun werk doen voor jaren nadat de roker stopt. Als gevolg hiervan groeit de longcapaciteit. Volgens de American Lung Association daalt het risico van een voormalige roker om longkanker te ontwikkelen na 10 jaar niet-roken tot de helft van het risico dat met rokers wordt geassocieerd.

Permanente schade

Roken beschadigt de longblaasjes, of de kleine luchtzakken in de longen. De belangrijkste taak van de longblaasjes is om zuurstof op te nemen en het lichaam van kooldioxide te ontdoen. Wanneer de longblaasjes ernstig beschadigd zijn, is het voor een roker moeilijk om te ademen. Volgens de Canadian Lung Association is eventuele schade aan de longblaasjes permanent en kan deze niet worden teruggedraaid.

Ontgiften

Sommige longontgiftingsprogramma's claimen natuurlijke extracten en supplementen te gebruiken om het genezingsproces van de longen te versnellen. Deze programma's werken vermoedelijk door de teer en andere opgebouwde stoffen af ​​te breken om de trilhaartjes te helpen de longen sneller te reinigen. Medische professionals zijn het niet eens over het nut van dergelijke programma's en dergelijke ontgiftingsprogramma's leiden vaak tot maagdarmproblemen.


Bekijk de video: TIM VAN ORSOUW - ZO LOS JE CHRONISCHE PIJN OP : DE TRIGGEPOINT RESET METHODE. INJURED DUMBASS (Januari- 2022).