Misc

Wat zijn de abiotische en biotische factoren die ijsberen beïnvloeden?

Wat zijn de abiotische en biotische factoren die ijsberen beïnvloeden?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Biotische en abiotische factoren zijn ecologische termen die worden gebruikt om de levende en niet-levende dingen in een ecosysteem te beschrijven. Biotische factoren zijn de levende dingen die een ecosysteem vormen, zoals planten en dieren. Abiotische factoren zijn de niet-levende materiële of chemische factoren in een ecosysteem, zoals het weer. Het natuurlijke ecosysteem van een ijsbeer is de Arctische toendra.

Verkoudheid

Het eerste dat in me opkomt als het Noordpoolgebied wordt genoemd, is de kou. Dit komt omdat het Noordpoolgebied zich op de Noordpool bevindt, een gebied dat synoniem is met extreme kou en de daaruit voortvloeiende effecten. Koud is een abiotische factor die ijsberen op verschillende manieren beïnvloedt. IJsberen hebben zich aangepast om te overleven in de kou van het Noordpoolgebied door lange, dikke bont te kweken. Ze hebben ook een dikke laag vet bekend als blubber, direct onder hun huid, om hen te helpen warm te blijven in de kou. IJsberen hebben kleine oren, en deze aanpassing helpt het verlies van warmte door hun oren te voorkomen. De stijve haren op hun poten zorgen voor isolatie tegen de koude sneeuw.

Sneeuw

Sneeuw is een abiotische factor in het Arctische ecosysteem. In tegenstelling tot andere beren in warmere delen van de wereld, hebben ijsberen een witte vacht. Dit dient om hen te helpen opgaan in de sneeuw in hun natuurlijke habitat. Deze aanpassing is noodzakelijk vanwege hun enorme omvang. Elke andere kleur zou hen scherp doen opvallen ten opzichte van hun achtergrond en hun jachtvermogen aantasten. Het borstelige haar op hun gevoerde poten zorgt ook voor meer grip in de sneeuw, waardoor ze een betere grip krijgen.

Water

Water is een abiotische factor in het Noordpoolgebied. IJsberen zijn sterke zwemmers. Ze duiken in gaten in het ijs om op vis en zeehonden te jagen. Hun poten dienen als peddels om ze door het water te stuwen. Hun neusgaten sluiten terwijl ze onder water zijn, waardoor onbedoeld inademen van water wordt voorkomen. De dikke laag vettige blubber helpt hen te beschermen tegen onderkoeling in het ijskoude water. De vacht van ijsberen ligt plat en dicht bij de huid en dient als een soort waterdichte barrière terwijl ze in het water zijn.

Zeehonden

Zeehonden zijn biotische componenten van het Noordpoolgebied. Baard- en geringde zeehonden vormen een groot deel van het dieet van de ijsbeer. IJsberen hebben zich aangepast om op zeehonden in hun natuurlijke habitat te jagen door de gaten in het ijs te besluipen waaruit regelmatig zeehonden tevoorschijn komen om te rusten. De lange snuit van de ijsbeer is zeer geschikt om in ijsgaten naar zeehonden te zoeken. Dankzij de krachtig ontwikkelde achterhand van de ijsbeer kan hij zeehonden uit een ijsgat slepen en met de krachtige kaken kan hij de schedel van de zeehond verpletteren.Opmerkingen:

 1. Kajill

  Het is interessant. Vertel het aan mij, alsjeblieft - waar ik meer informatie over deze vraag kan vinden?

 2. Leanian

  I'm sure this - the wrong way.

 3. Tebei

  Moet je het vertellen - fout.

 4. Zolozahn

  Bravo, welke woorden ... prachtige gedachteSchrijf een bericht