Misc

Wat te doen als een insect in uw oor vliegt


Weinig dingen zijn vervelender dan dat zoemende geluid wanneer een insect langs je oor vliegt. En de ergernis kan veranderen in iets ernstigers als dat insect besluit in het oor te vliegen. Zodra het insect in de gehoorgang vliegt, kan het enigszins ongemakkelijk of zeer pijnlijk zijn en loopt u het risico op een infectie. Er zijn een paar dingen die u kunt proberen om het insect te verwijderen, maar het is het beste als u onmiddellijk medische hulp inroept.

Hoe te weten?

De meeste gevallen van insecten die in het oor vliegen, komen voor tijdens het kamperen. Je kunt op de grond slapen of gewoon meer tijd buitenshuis doorbrengen wanneer een vlieg besluit recht in het oor te gaan. Het zoemen zou je wakker moeten maken als je slaapt en hoogstwaarschijnlijk zul je kunnen vaststellen dat het inderdaad een insect in je oor is. Kinderen hebben een veel moeilijkere tijd om hun pijn en ongemak te verwoorden. Het zal voor hen moeilijker zijn om de sensatie van iets anders te onderscheiden, dus het is het beste om geen verwijderingstechnieken op kinderen te proberen. Zoek onmiddellijk medische hulp voor hen.

Liggen

Steek uw vingers niet in uw oor. Als je een vinger in het oor duwt, kan het insect bijten of steken, waardoor je je alleen maar ongemakkelijker voelt. Probeer eerst op je zij te liggen met het oor naar boven. Wacht een paar minuten rustig en vraag een vriend om te controleren of het insect vanzelf wegvliegt.

Olieverf

Als het insect er niet uitkomt, kun je proberen olie te gebruiken. Minerale olie, olijfolie of babyolie zijn allemaal veilig te gebruiken. Gebruik niets anders en zorg ervoor dat het object in het oor een insect is. De olie kan ervoor zorgen dat andere objecten anders reageren en meer problemen veroorzaken. Vraag een vriend om de olie (kamertemperatuur) in het oor te gieten. Trek de lob van het oor naar achteren en naar boven. De olie zou het insect moeten doden. Het zal in de olie verdrinken en naar de top drijven. Extraheer het insect en zoek medische hulp alleen om ervoor te zorgen dat er geen kans op een infectie is. Als het insect niet naar buiten komt, ga dan naar de eerste hulp.

Wat de dokter zal doen?

De arts zal uw gehoorgang onderzoeken met een otoscoop. Dit apparaat helpt de arts de interne structuur van het oor te onderzoeken en het object te identificeren dat pijn veroorzaakt. De arts zal dan minerale olie of lidocaïne gebruiken om het insect te doden en vervolgens het oor uitspoelen met een irrigatie met warm water. Nadat het insect is verwijderd, geeft de arts u antibiotica-druppels om de kans op infectie te verminderen.


Bekijk de video: OREN UITSPUITEN! - ENZOKNOL VLOG #357 (Januari- 2022).