Misc

Hoe verschillen de muren van de Atria en ventrikels?


Functie en vorm

Het hart bestaat uit vier kamers: de bovenste kamers links en rechts zijn de atria en de kamers linksonder en rechts staan ​​bekend als de ventrikels.

De atria-functie om bloed te ontvangen dat het hart binnenkomt en vervolgens het bloed doorgeeft aan de ventrikels, die vervolgens bloed naar de longen en andere lichaamsdelen sturen. Omdat elk een andere functie heeft, kan de samenstelling van de atria- en ventrikelwanden verschillen.

De ventrikels

De wanden van de ventrikels zijn dik en gespierd omdat ze sterk genoeg moeten zijn om bloed van het hart en door het lichaam te duwen. De spierwand die de hartkamer bekleedt, wordt de interventrikelwand genoemd.

De Atria

In tegenstelling tot de dikke, gespierde wanden van de ventrikels, zijn de atria dunner en zijn ze bekleed met zogenaamde pestinate spieren. Deze spieren lijken op rooster en lijn de binnenwand. De dunnere wanden van de atria in vergelijking met de ventrikels zijn direct gerelateerd aan de functie ervan: bloed stroomt in de atria en er is zeer weinig kracht nodig (en daarom minder hartspier in de muren) om het bloed naar de atria te stuwen.


Bekijk de video: Layers of the heart. Human anatomy and physiology. Health & Medicine. Khan Academy (Januari- 2022).