Misc

Hoe wespenbeten te behandelen

Hoe wespenbeten te behandelen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Net als bijen spuiten wespen gif door hun slachtoffers te steken. Het gif van een wesp is giftig en kan het lichaam van het slachtoffer verwonden en het lichaam kan opzwellen in een poging het bloed van het gif te bevrijden. Volgens WebMD zijn wespen een van de insecten waarvan de steken waarschijnlijk medische problemen veroorzaken, waaronder allergische reacties en infecties op de plaats van de steek. Zorg zo snel mogelijk voor de juiste behandeling als u het slachtoffer wordt van een wespensteek om ernstige complicaties te voorkomen.

Schraap het getroffen gebied voorzichtig met de creditcard om de angel te verwijderen. Doe dit zo snel mogelijk, zelfs als u de rest van de behandeling niet onmiddellijk kunt voortzetten.

Was de plek van de angel voorzichtig met zeep en warm water. Dep het gebied droog.

Breng de antibiotische zalf aan op het gebied. Volg de dosering en gebruiksinstructies van het medicijn.

Plaats het koude kompres op het gebied. Laat het kompres 20 minuten op zijn plaats en verwijder het. Herhaal dit elk uur totdat de zwelling afneemt.

Neem de antihistaminica als dat nodig is als je jeuk of uitslag ervaart. Neem de pijnstiller als u pijn voelt. Volg de dosering en de gebruiksinstructies van beide medicijnen.

Tip

 • Maak zo snel mogelijk een afspraak voor een booster-opname als u al meer dan 10 jaar geen tetanus-opname heeft gekregen. Zoek medische behandeling als u bent gestoken in de mond, keel of op het oog of meerdere steken hebt. Raadpleeg een arts als u een ernstige reactie ervaart, zoals uitslag over het hele lichaam of ademhalingsproblemen. Raadpleeg een arts als u allergisch bent voor wespen of in het verleden een ernstige reactie van een wesp of bijensteken heeft gehad.


Bekijk de video: EHBO - Wespensteek behandelen. Rode Kruis (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Boone

  EHHH ... Navayali So Navayali, ik heb 7 keer geprobeerd een blog te starten, maar nog steeds niets, maar toen las ik je site en KaaAak begon! En nu blog ik al enkele maanden. Blogger voor een boost van energie! Schrijf meer!

 2. Dontrell

  Goedemorgen iedereen! Dat glimlachte naar mij !!!!

 3. Leil

  Er zit iets in. Bedankt voor je hulp in deze kwestie, misschien kan ik je ook ergens mee helpen?

 4. Montaro

  Ja, het is de verstaanbaarheid van het antwoord

 5. Teddie

  Hmm ... zelfs dat gebeurt.

 6. Adib

  is er een andere uitweg?

 7. Nasho

  Excuseer me voor wat ik hier ben om te interfereren ... onlangs. Maar ze staan ​​heel dicht bij het thema. Ze kunnen helpen met het antwoord. Schrijf naar de PM.Schrijf een bericht