Misc

Wat zijn de tekenen en symptomen van een bloedstolsel in de hersenen?

Wat zijn de tekenen en symptomen van een bloedstolsel in de hersenen?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Bloedstolsels in de hersenen kunnen beroertes veroorzaken. Er zijn vier soorten slagen. Twee zijn niet gerelateerd aan stolsels en worden veroorzaakt door een bloeding van een bloedvat of slagader (subarachnide of hersenbloeding). De andere twee soorten beroertes worden veroorzaakt door bloedstolsels. Dit worden cerebrale trombose en cerebrale embolie genoemd. Een beroerte wordt neergeslagen door een trombus (stolsel) gevormd in de slagaders die de bloedtoevoer naar de hersenen stopt of vertraagt. De andere wordt gemaakt wanneer een embolis, een rondzwervend stolsel uit een ander deel van het lichaam, zich in een slagader nestelt en een verminderde bloedstroom veroorzaakt. Aangezien beroertes permanente schade kunnen veroorzaken, is het belangrijk om te worden geïnformeerd over de symptomen van bloedstolsels in de hersenen.

Trombose

Hersentrombose (hersenprop) is de meest voorkomende oorzaak van beroertes. Het komt vaak voor wanneer de bloeddruk laag is. Vaak gebeurt het 's nachts of' s ochtends vroeg, omdat de bloeddruk meestal lager is dan.

Stolsels versus slagen

Symptomen van stolsels zijn vergelijkbaar met symptomen van beroertes. Vaak zijn er geen symptomen tot het moment van de beroerte of "hersenaanval". Een symptoom dat vóór een beroerte kan optreden, is hoofdpijn die niet verdwijnt of ernstiger is dan je ooit hebt gehad.

Overige symptomen

De symptomen van bloedstolsels in de hersenen zijn hoofdpijn en duizeligheid. Deze kunnen gepaard gaan met veranderingen in het gezichtsvermogen. Er kunnen spraakveranderingen zijn of zelfs moeite met praten. Verlamming van een deel van het lichaam kan ook een teken zijn van een stolsel of een beroerte. Moeilijkheden met lopen, zelfs als er geen verlamming is, kunnen worden opgemerkt.

Voorbijgaande ischemische aanvallen

Soms zijn deze symptomen zeer kort, mogelijk slechts enkele minuten. Dit kan betekenen wat een transient ischemic attack (TIA) wordt genoemd. Het is een "mini-beroerte" die kan leiden tot een volledige slag. Daarom moet een persoon met deze symptomen, zelfs als de symptomen snel verdwijnen, onmiddellijk medische hulp krijgen.

Waarschuwing

Omdat bloedstolsels de bloedstroom blokkeren en beroertes kunnen veroorzaken in de hersenen, zijn ze erg gevaarlijk. Het probleem is dat cellen snel doodgaan zonder bloed naar de hersenen, waardoor permanente schade kan ontstaan. Hoe eerder de behandeling plaatsvindt, hoe minder kans op langdurige blijvende invaliditeit als gevolg van hersenceldood.


Bekijk de video: Hier zijn 7 signalen dat U geblokkeerde slagaders heeft (Mei 2022).