Misc

Symptomen van hitte-uitputting


Hitte-uitputting is een ziekte die wordt veroorzaakt wanneer een persoon gedurende meerdere dagen wordt blootgesteld aan hoge temperaturen en wordt verergerd door een gebrek aan voldoende hydratatie. Degenen die het meest vatbaar zijn voor hitte-uitputting zijn ouderen, mensen die werken in omgevingen met veel hitte en mensen met hoge bloeddruk.

Spierkrampen

Krampen zijn een onvrijwillige samentrekking van de spieren van een persoon. Deze weeën kunnen pijnlijk en onverwacht zijn en zijn vaak een gevolg van uitdroging of spiervermoeidheid.

Vermoeidheid

Wanneer een persoon de kracht en energie mist om door het dagelijks leven te komen, kan dit een teken zijn van hitte-uitputting. Hoewel we allemaal periodiek moe zijn, wordt vermoeidheid door hitte-uitputting gekenmerkt door extreme vermoeidheid.

Lage bloeddruk

Lage bloeddruk of hypotensie is voornamelijk een aandoening waarbij een minder dan normale hoeveelheid bloed door de aderen beweegt. Dit kan leiden tot vermoeidheid, duizeligheid, duizeligheid, toevallen en flauwvallen.

Braken

Extreme hitte kan het lichaam doen krampen en leiden tot misselijkheid en braken. Rust, koel water, ijspakketten en een omgeving met temperatuurregeling kunnen helpen. Wanneer braken het vermogen van een persoon om te hydrateren door vloeistoffen te beperken beperkt, kunnen IV-vloeistoffen nodig zijn.

Hoofdpijn

Veel hoofdpijn wordt veroorzaakt door uitdroging en een gebrek aan vloeistoffen in het lichaam, dus het is geen verrassing dat hitte-uitputting ernstige gevallen kan veroorzaken. Een persoon die lijdt aan hitte-uitputting moet veel water drinken, evenals lichte vruchtensappen en dranken die elektrolyten vervangen.


Bekijk de video: Dit doet extreme hitte met je lichaam - RTL NIEUWS (December 2021).