Misc

Hoe Epsom Salt te gebruiken om mijn dikke darm schoon te maken

Hoe Epsom Salt te gebruiken om mijn dikke darm schoon te maken


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Epsom-zout - de alledaagse naam voor magnesiumsulfaat - kan veilig worden gebruikt als een incidentele orale remedie tegen constipatie. In de afgelopen jaren is het echter populair geworden om Epsom-zout te gebruiken voor "colonreiniging", ook "irrigaties", "colon-hydrotherapie" of "colon-behandelingen" genoemd. Ongeacht de naam, dit zijn klysma's waarin vloeistoffen in de dikke darm worden geïntroduceerd met het doel deze fysiek uit te wassen. Als u overweegt om Epsom-zout te gebruiken als onderdeel van een klysma, weersta de aandrang. Het is een gevaarlijke praktijk met gevolgen voor de gezondheid.

Gevaren van Epsom Salt Enemas

Een artikel gepubliceerd in het "Journal of the American Medical Association" in de jaren veertig vatte de vergiftigingen en sterfgevallen samen - van 1840 tot 1940 - van het gebruik van Epsom-zout als klysma. Het artikel legt uit dat het gevaar verband houdt met magnesiumvergiftiging, die kan worden geabsorbeerd door de slijmvliezen langs de dikke darm. De typische symptomen zijn onder meer buikpijn en zwelling, misselijkheid, braken en in sommige gevallen de dood. Vanwege de kleine maar reële mogelijkheid van dood door magnesiumvergiftiging, wordt het tegenwoordig niet als veilig beschouwd om Epsom-zout te gebruiken als onderdeel van elke colonreinigingsbehandeling.

Oraal gebruik voor constipatie

Sommige pakketten Epsom-zout - maar niet alle - bevatten instructies op de verpakking voor gebruik als oraal laxeermiddel om incidentele constipatie te verlichten om de dikke darm te verwijderen. Het is belangrijk om de instructies om twee redenen nauwkeurig te volgen. Verschillende pakketten kunnen verschillende concentraties magnesiumsulfaat bevatten; dit betekent dat een theelepel uit de ene verpakking mogelijk niet dezelfde hoeveelheid magnesium bevat als een theelepel uit een andere verpakking. Bovendien is niet al het Epsom-zout zodanig verwerkt dat het veilig is in te nemen. Controleer het pakket zorgvuldig; gebruik Epsom-zout nooit oraal als op de verpakking staat dat het niet bedoeld is om intern te worden ingenomen.

Waarom mondeling gebruik veiliger is

De reden dat Epsom-zout oraal kan worden gebruikt, maar niet als een klysma, heeft voornamelijk betrekking op de dosis. De orale dosis die nodig is om constipatie te verlichten, is erg klein. Er is slechts een kleine hoeveelheid magnesium nodig - minder dan de hoeveelheid die een anders gezonde persoon kan vergiftigen - om vloeistof in de dikke darm te trekken en de ontlasting zachter te maken. Daarentegen vragen klysma's gemaakt met Epsom-zout meestal om een ​​veel grotere hoeveelheid. Zoals het artikel van de "Journal of the American Medical Association" aangeeft, verhoogt frequent gebruik van Epsom-zoutklysma's het risico op magnesiumvergiftiging.

Alternatieven voor magnesium

Omdat magnesium in grote hoeveelheden u kan schaden, gebruiken sommige mensen met constipatie liever helemaal geen Epsom-zout. Andere opties zijn producten die mildere ingrediënten bevatten, zoals psylliumschil, een natuurlijke vezel van planten. U kunt constipatie voorkomen door zowel de waterinname als de hoeveelheid vezelrijk voedsel in uw dieet te verhogen. Als u uw dikke darm voor een specifiek doel moet reinigen, bijvoorbeeld voor een medische diagnostische test, volgt u de instructies van uw arts nauwkeurig op. Het is ook verstandig om in het algemeen uw arts te raadplegen over veilige manieren om constipatie te behandelen. Houd Epsom-zout altijd buiten bereik van kinderen en huisdieren.


Bekijk de video: Deze 2 ingrediënten remedie spoelt kilos afval uit uw darm! (Mei 2022).