Info

Welke lichaamsdelen heeft zittend op een oefenbal toon?

Welke lichaamsdelen heeft zittend op een oefenbal toon?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Oefenballen, ook bekend als stabiliteitsballen, theraballs of Zwitserse ballen, zijn uiterst effectief voor het verstevigen en strekken van bepaalde delen van het lichaam, zelfs terwijl u erop zit. Vanwege de instabiliteit activeert de oefenbal gemakkelijk uw kernspieren en dwingt ze om te werken aan het evenwicht van uw lichaam.

Zorg voor je kern

Een sterke kern is van vitaal belang voor de gezondheid van het hele lichaam. De kern bestaat uit spieren in de maag en rug (de rectus abdominus, transversale abdominus, externe en interne obliques en erector spinae) en de heupen (de gluteus medius en gluteus minimus). Deze spieren werken samen om dagelijkse activiteiten aan te kunnen, zoals buigen, tillen en strekken. Wanneer deze spieren niet klaar zijn om dergelijk werk te doen, treden problemen op zoals rugpijn, slechte houding en onvermogen om normale functies uit te voeren. Zwakke kernspieren kunnen ook leiden tot een slechte werking van de kleinere spieren in het been en de voet die de inspanning van de romp niet alleen kunnen ondersteunen. Het oefenen van de kern betekent dat deze spieren in overleg worden getraind, zodat ze worden getraind om het hele lichaam te ondersteunen.

Ga zitten

Het is waar dat aërobe oefening vet verbrandt, maar de onderliggende spieren van de maag en rug zijn noodzakelijk voor de tonus. Terwijl u op de oefenbal zit, daagt u deze spieren uit terwijl u controle krijgt om de juiste houding te behouden. Je voelt de spieren werken als je rechtop gaat zitten met een lichte slingering van de onderrug, met knieën en benen in een hoek van 90 graden en voeten plat op de vloer.

Kleine stappen gaan een lange weg

Zelfs schommelen op de bal met kleine bewegingen zorgt ervoor dat de spieren samenwerken om weer in balans te komen en dus daagt de spieren verder uit. Schommelend van links naar rechts en heen en weer op de bal isoleert het bekken en werkt de onderrug, buikspieren en heupen. Probeer op de bal te zitten met de voeten op de vloer en de armen gekruist over de borst. Span de buikspieren aan en leun vervolgens iets achterover. Houd vijf seconden vast en ga vervolgens rechtop staan. Het doen van verschillende herhalingen is een andere geweldige manier om sterker te worden en het buikgebied aan te spannen.

Overwegingen

Als u pijn voelt tijdens een training met een trainingsbal, stop dan en neem contact op met uw arts voordat u doorgaat. Als u rugklachten of rugwervels heeft, kunt u het probleem verergeren vanwege de instabiliteit van de bal. Als u zich ongemakkelijk voelt bij plotselinge bewegingen of uw evenwicht bewaart, is dit misschien niet de ideale oefening voor u. Van de bal vallen is een mogelijkheid, dus kies een zachte plek wanneer je oefent voor het geval je toch morst.