Misc

Hoe chemotherapie hoofdpijn te behandelen


Hoofdpijn kan een veel voorkomende bijwerking van chemotherapie zijn. Volgens Chemo Care kunnen sommige hoofdpijn het gevolg zijn van je wervelkolom en de voering van je hersenen die geïrriteerd raken door medicijnen die rechtstreeks in je ruggenmergvocht worden geïnjecteerd. Je hoofdpijn kan ook een gevolg zijn van spanning of stress. Het is belangrijk om uw symptomen te behandelen voordat uw hoofdpijn verergert. Raadpleeg uw arts als u hoofdpijn krijgt die zichzelf niet binnen drie dagen oplost.

Je hoofdpijn behandelen

Neem een ​​analgeticum, zoals Tylenol. Neem alleen de aanbevolen dosering binnen een periode van 24 uur. Chemotherapie in combinatie met teveel Tylenol kan leiden tot levertoxiciteit.

Vraag uw arts om een ​​sterker pijnrecept als medicijnen zoals Tylenol uw hoofdpijn niet verlichten. Meng je pijnstillers niet met Tylenol, omdat veel verdovende middelen Tylenol bevatten.

Vermijd niet-steroïde ontstekingsremmende medicijnen zoals aspirine als u lijdt aan bloedarmoede als gevolg van uw chemotherapie. Hoewel het innemen van aspirine hoofdpijn kan helpen verlichten, kan het gebruik van aspirine tijdens uw chemokuren leiden tot een lager aantal bloedplaatjes, wat gevaarlijk kan zijn omdat uw bloed kan verdunnen.

Ga naar een rustige kamer in je huis om te slapen of liggen als je hoofdpijnklachten begint te krijgen. Vraag je familie om het geluid laag te houden totdat je hoofdpijn beter is.

Gebruik een koud kompres voor je hoofd. Steek een koud washandje ongeveer 15 minuten in de vriezer en breng het vervolgens aan op je voorhoofd.

Een massage krijgen. Het ontvangen van chemotherapiebehandelingen kan stress veroorzaken, wat kan leiden tot spanningshoofdpijn. Volgens Chemo Care kan het krijgen van een massage nuttig zijn bij het behandelen van je hoofdpijn als je vaak hoofdpijn hebt.

Praat met uw arts over het proberen van acupunctuur. Het gebruik van acupunctuur kan het aantal bloedplaatjes, rode bloedcellen en witte bloedcellen verhogen die afnemen als gevolg van chemokuren. Gebruik alleen een erkende acupuncturist.

Tip

  • Zodra je hoofdpijnklachten beginnen, ga je naar een donkere kamer en ga je liggen. Schakel uw tv uit, omdat harde geluiden en fel licht hoofdpijn kunnen verergeren. Neem uw medicijnen in zodra uw symptomen beginnen.

Tip

  • Zoek onmiddellijk medische hulp als u hoofdpijn heeft die plotseling begint en ernstige pijn veroorzaakt.

    Raadpleeg uw arts als uw hoofdpijn na drie dagen niet verdwijnt.

    Hoofdpijn als gevolg van chemotherapie komt veel voor. Constante hoofdpijn is echter abnormaal.

    Als u misselijkheid begint te krijgen die niet ophoudt, overmatig braken, verwarring of hoofdpijn die uw nek stijf maakt, ga dan naar de dichtstbijzijnde spoedafdeling.


Bekijk de video: Wietolie maakt de chemo draaglijk - Gert Bos (December 2021).