Misc

Gezwollen ogen en de griep


Gezwollen ogen zijn een van de vele symptomen van griep. Congestie in de neus kan zijn weg vinden naar uw sinussen, waardoor de ogen opzwellen. Gelukkig zijn gezwollen ogen gemakkelijk te behandelen.

Griep

Griep wordt veroorzaakt door contact met het griepvirus. Symptomen kunnen zijn congestie, gezwollen ogen, lichaamspijnen, koorts, keelpijn, hoest en koude rillingen.

Oorzaken

Het griepvirus wordt verspreid wanneer iemand met de griep niest of hoest, het virus de lucht in stuurt, waar andere mensen ermee in contact komen. Het kan ook worden opgepikt door dingen aan te raken die zijn behandeld door iemand die griep heeft.

Congestie

Congestie wordt veroorzaakt wanneer neus, sinussen en longen zich vullen met overtollig vocht. De ophoping van deze vloeistof kan ervoor zorgen dat de ogen opzwellen. De meeste congestie kan worden behandeld met vrij verkrijgbare medicijnen.

Gezwollen oogbehandeling

U kunt gezwollen ogen behandelen door een koud kompres over uw ogen te plaatsen gedurende 10 tot 15 minuten. Breng opnieuw aan totdat de zwelling is verdwenen.

Griepbehandeling

Je kunt griep behandelen door voldoende te rusten en veel vocht te drinken. Je kunt ook zelfzorgmedicijnen gebruiken om andere griepsymptomen comfortabeler te maken.

Waarschuwing

Als griepsymptomen na een week niet verdwijnen, zoek dan medische hulp.


Bekijk de video: Oogontsteking. 100 Seconden Dokter (Januari- 2022).