Misc

Wat kunt u doen om het menselijk aanhangsel gezond te houden?


De appendix is ​​een kleine structuur die aan de dikke darm is bevestigd, hoewel het geen direct doel voor de spijsvertering dient. De meest recente theorie met betrekking tot de appendix suggereert dat het een opslaglocatie is voor de aanvoer van goede bacteriën in het lichaam. De appendix kan gemakkelijk ontstoken of geblokkeerd raken, wat leidt tot aanzienlijke pijn en infectie. Gelukkig zullen een aantal technieken een gezonde appendix behouden.

Dieet

Blindedarmontsteking wordt meestal veroorzaakt door losse stukken ontlasting die losraken en de opening van de appendix blokkeren. Om deze reden is het belangrijk om de ontlasting een goede consistentie te behouden voor effectieve verwijdering. Eet veel vezelrijk voedsel, zoals fruit, groenten, peulvruchten en volle granen. Een vezelrijk dieet helpt afvalstoffen door het spijsverteringskanaal te duwen. De vezel verandert ook de consistentie van het afval, waardoor het minder waarschijnlijk uit elkaar valt en de opening van de appendix blokkeert. Je moet ook voedingsmiddelen met veel vet en suiker vermijden. Beperk indien mogelijk uw inname van bewerkte voedingsmiddelen, zoals snacks, koekjes, diepvriesmaaltijden en crackers. Niet alleen zijn dit soort voedingsmiddelen over het algemeen ongezond, ze veroorzaken ook blokkades in het spijsverteringskanaal. Voldoende vochtconsumptie zorgt ervoor dat het lichaam gehydrateerd blijft, wat belangrijk is voor het behoud van de interne gezondheid. Bovendien helpt water de ontlasting door het spijsverteringskanaal te duwen, wat belangrijk is om te voorkomen dat de ontlasting de appendix blokkeert. Drink elke dag minstens acht porties water (8 oz.)

Oefening

Hoewel lichaamsbeweging zelf niet daadwerkelijk zal voorkomen dat de appendix geïnfecteerd of geblokkeerd raakt, heeft dit een positief effect op de appendix. Een optimale algehele gezondheid is belangrijk voor het behoud van een gezonde appendix. Streef naar cardiovasculaire oefening gedurende ten minste 30 minuten, vier of vijf dagen per week. Voeg daarnaast minimaal drie dagen per week krachttraining toe aan je routine. Regelmatige lichaamsbeweging zal uw immuunsysteem krachtiger maken, wat uiterst belangrijk zal zijn als uw appendix ongezond wordt.

Waarschuwingstekens

Let uw hele leven lang op waarschuwingssignalen van appendicitis. Pijn begint meestal rond de navel en gaat dan snel naar de rechteronderkant van de buik. De pijn zal steeds erger worden bij bewegen, hoesten of springen. De meeste mensen ervaren ook misselijkheid, braken, verlies van eetlust, ongewone stoelgang, lage koorts en abnormaal urineren. Als u symptomen van appendicitis opmerkt, moet u onmiddellijk medische hulp inroepen. Als het niet wordt behandeld, kan de appendix scheuren, wat kan leiden tot een levensbedreigende infectie.


Bekijk de video: CYP p450 - Inclusief oefenvragen! (Januari- 2022).