Info

Hoe het lichaam aan minder calorieën gewend raakt


Veel lijners zijn in de war wanneer hun dieet niet meer werkt. Ze planden zorgvuldig hun maaltijden en verhoogden hun tijd in de sportschool, alleen om een ​​plateau te raken na het verliezen van de eerste 10 pond. Naarmate je lichaamsmassa kleiner wordt, zijn er minder calorieën nodig om te behouden. Dit betekent het accepteren van uw nieuwe gewicht of het aanpassen van de calorische input en output.

Metabolisme begrijpen

De hoeveelheid calorieën die u nodig hebt om uw gewicht te behouden, is afhankelijk van uw metabolisme, het proces dat uw lichaam gebruikt om voedsel in energie om te zetten. Je metabolisme werkt altijd. Zelfs als u voor de computer slaapt of zit, worden voedingsstoffen gecombineerd met zuurstof om uw hart te laten pompen, uw nieren te verwerken en nog een heleboel andere vitale functies te behouden. Je basale metabolisme is de hoeveelheid calorieën die je nodig hebt voor deze basisprocessen. Het is goed voor 60 tot 75 procent van de dagelijkse calorische uitgaven van de gemiddelde persoon. Factoren die uw metabolisme beïnvloeden, zijn onder andere lichaamsgrootte, geslacht en leeftijd. Als je groter, gespierder, mannelijk en jonger bent, is je metabolisme meestal hoger. Thermogenese, de verwerking van voedsel door het lichaam, verbruikt nog eens 10 procent van uw dagelijkse caloriebehoeften. Lichamelijke activiteit is goed voor de rest.

Plateaus

Als je probeert af te vallen en je een plateau raakt, kijk dan goed naar je voeding en lichaamsbeweging. Zijn de lekkernijen teruggeslopen en zijn de porties geleidelijk groter geworden? Als dit niet het geval is, kan dit een verandering in uw basaal metabolisme zijn, ook wel energieverbruik in rust genoemd. Je lichaam brengt altijd energie in evenwicht met energie eruit. Misschien had je lichaam vroeger wel 2200 calorieën per dag nodig om zijn massa te behouden. Toen je overschakelde naar 1.800 calorieën per dag, werkte je aan een calorietekort en verloor je dus gewicht. Maar nu heb je een grootte waar 1.800 calorieën precies goed is. De American Council on Exercise beveelt aan om door middel van weerstandstraining meer spiermassa op te bouwen als u een plateau raakt en toch wilt afvallen. Dit komt omdat het handhaven van spieren meer energie vereist dan het handhaven van vet. De Universitaire Gezondheidsdienst van de Universiteit van Michigan wijst erop dat een plateau de manier van je lichaam zou kunnen zijn om te zeggen dat je genoeg gewicht hebt verloren.

Ondervoeding

Wanneer de calorie-inname te lang te laag is, beschermt het lichaam zichzelf door afnemende middelen te behouden. Dit gebeurt in tijden van ondervoeding, of het nu gaat om droogte in armere landen of anorexia in overvloedige landen. Het energieverbruik in rust daalt tot aanzienlijk lager dan normaal, wat betekent dat het handhaven van dit lage lichaamsgewicht weinig calorieën vereist. Dit is een van de redenen waarom crashdiëten contraproductief zijn voor mensen die willen afvallen.

Waarschuwingen

Het feit dat het lichaam minder calorieën kan gebruiken, wil nog niet zeggen dat het ervan houdt, of dat het op zijn best werkt. Gezondheidscentrum van de Universiteit van Michigan waarschuwt dat het gevaarlijk is om uw dagelijkse inname tot minder dan 1400 calorieën te verminderen. Als je lichaam gedwongen wordt naar andere brandstofbronnen te zoeken, begint het je spieren te voeden. Dit omvat belangrijke spieren als je hart, wat mogelijk kan leiden tot abnormale hartritmes. Als u zich zorgen maakt over uw calorieverbruik, vooral als u een jonge vrouw bent die niet meer menstrueert, bespreek dit dan met uw arts.