Misc

Wat is het verschil tussen cellulitis en Mrsa?

Wat is het verschil tussen cellulitis en Mrsa?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Cellulitis is een huidinfectie die optreedt wanneer bacteriën het lichaam binnendringen via een breuk in de huid. MRSA is een type Staphylococcus-bacterie die resistent is tegen bepaalde antibiotica.

Cellulitis

Cellulitis kan overal op het lichaam voorkomen, maar wordt meestal aangetroffen op de benen, armen en gezicht. Gezichtscellulitis vereist onmiddellijke aandacht omdat dit kan leiden tot ooginfecties en meningitis. Cellulitis verschijnt als een warm, rood, pijnlijk gezwollen gebied op de huid en kan koorts, koude rillingen en gezwollen klieren veroorzaken als het zich verspreidt.

MRSA

Meticillineresistente Staphylococcus aureus kan mogelijk fatale staph-infecties veroorzaken. Infecties veroorzaakt door MRSA omvatten cellulitis, steenpuisten, karbonkels, folliculitis en impetigo.

Behandeling

Cellulitis en MRSA-infecties kunnen worden behandeld met orale, topische en intraveneuze antibiotica; ernstige infecties kunnen een ziekenhuisopname vereisen.

Risicofactoren

U loopt risico op het ontwikkelen van cellulitis als u diabetes, een zwak immuunsysteem, een schimmelinfectie of een huidaandoening zoals eczeem of psoriasis heeft. MRSA-infecties zijn een zorg voor mensen die in ziekenhuizen, verpleeghuizen en drukke omgevingen wonen of werken.

Het voorkomen

Help cellulitis en MRSA-infecties te voorkomen door wonden regelmatig schoon te maken en ze met nieuwe pleisters te wikkelen. Zorg altijd voor goede hygiëne, houd handdesinfecterend of desinfecterende doekjes bij de hand en vermijd het delen van persoonlijke items zoals handdoeken, kleding of producten voor persoonlijke verzorging.


Bekijk de video: Gross Cellulitis! MRSA, Cysts, Pimples, Surgery and Infection (Mei 2022).