Misc

Hoe de pijn van mondlijster te verlichten

Hoe de pijn van mondlijster te verlichten


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Spruw is een pijnlijke orale infectie veroorzaakt door Candida albicans, een soort schimmel die ook schimmelinfecties veroorzaakt. Het komt meestal voor bij jonge kinderen en baby's, oudere volwassenen en mensen die lijden aan HIV-infectie of kanker. Het wordt gekenmerkt door verhoogde witte laesies op de tong en wangen die behoorlijk pijnlijk kunnen zijn en zelfs bloeden. In zeldzame gevallen kan de infectie de slokdarm verspreiden en leiden tot hoge koorts en andere complicaties.

Zuig op een suikervrije ijslolly. Een koude ijslolly kan het ongemak van spruw tot enkele minuten verzachten. Het verkoelende gevoel verdooft de pijn. Een betaalbare tip: giet wat van je favoriete suikervrije sap (verdunnen met water als het te dik is) in een ijsblokjesbak en zuig vervolgens op de ijsblokjes in plaats van een ijslolly. Probeer ook gewoon op een gewoon ijsblokje te zuigen voor hetzelfde verdovende effect zonder de smaak. Suiker voedt de gist bij de infectie, maar suikervrije ijslollys en sap zijn veilig.

Neem vrij verkrijgbare pijnstillers. Pijnstillers zoals Advil of Tylenol kunnen de pijn van spruw tot enkele uren verlichten. Als de pijn extreem ernstig is, vraag dan uw arts om een ​​recept voor een krachtigere pijnstiller, zoals Vicodin.

Eet de hele dag kleine hoeveelheden suikervrije fruitsorbet. Net als de ijslolly of ijsblokjes, biedt fruitsorbet ook een aangenaam koelend gevoel om de pijn van spruw te verzachten.

Laat een calendula of echinacea theezakje ongeveer een minuut in heet water weken. Haal uit het water en laat afkoelen. Plaats het theezakje in uw mond waar de pijn van de spruw het ergst is. Calendula en echinacea zijn twee kruiden die bekend staan ​​om het verminderen van ontstekingen en verzachtende pijn in de mond.

Gebruik zuiveringszout om de pijn van spruw in de mond te verlichten. Zuiveringszout staat bekend om zijn pijnstillende eigenschappen. Meng een theelepel bakpoeder met lauw water. Klop het mengsel minimaal 30 seconden in je mond en spuug het uit. Je mond kloppen met zout water werkt ook goed.

Tip

  • Vermijd kruidig ​​en zuur voedsel (zoals citrusvruchten) dat de pijn alleen maar verergert.

    Eet niet teveel zuivelproducten; ze voeden ook de gist in de infectie.


Bekijk de video: 10 Remedios Caseros Para Tratar La Candidiasis Oral (Mei 2022).