Misc

Hoe lang genezen kniepijn?

Hoe lang genezen kniepijn?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De knie is het grootste gewricht in het menselijk lichaam en is misschien wel een van de meest problematische. Vanwege de spanningen die het verdraagt, en de manier waarop de knie is gebouwd, is deze gevoelig voor letsel en slijtage. De meeste mensen ervaren kniepijn op een bepaald punt in hun leven en vragen zich misschien af ​​wat ze moeten doen en hoe lang de pijn kan duren. Als u enkele basisprincipes van kniepijn kent, kunt u een weloverwogen beslissing nemen over wat u vervolgens moet doen.

Milde pijn

De meeste knieblessures zijn mild en veroorzaken milde pijn en zwelling. Wanneer een persoon de knie draait of vervormt, is er vaak pijn op het moment van verwonding, wat aangeeft dat een noodzaak om van het gewricht af te komen absoluut noodzakelijk is. Als ijs en compressie wordt toegepast en wordt gezorgd om het gewricht te laten rusten en het te laten genezen, lost dit soort pijn zich meestal binnen enkele uren tot enkele dagen op.

Matige pijn

In het geval van een iets ernstiger letsel, zoals een bot kneuzing of verstuiking, is de kniepijn waarschijnlijk behoorlijk intens op het moment van letsel en is het gebruik van de knie op zijn best minimaal. Zwelling zal optreden en kan behoorlijk dramatisch worden als het niet wordt behandeld. Nogmaals, ijs, rust, hoogte en compressie zijn van cruciaal belang voor de behandeling zo snel mogelijk na het letsel. Het gebruik van krukken of een ander type steun kan nodig zijn om het letsel te laten genezen. Pijn van dit soort verwondingen kan een paar weken tot een paar maanden aanhouden.

Ernstige pijn

In het geval van een ernstig letsel, zoals een gebroken bot, dislocatie, gescheurde ligament of ander dramatisch letsel, is de kniepijn onmiddellijk, ondraaglijk en is elke beweging door het gewricht onmogelijk zonder ernstige pijn. Medische aandacht zal een noodzaak zijn en chirurgie is waarschijnlijk. In deze gevallen kan het enkele maanden tot zelfs jaren duren voordat de kniepijn volledig verdwijnt. In de meeste gevallen van ernstige knieblessure zal het gewricht enige pijn hebben gedurende de rest van het leven van de patiënt.


Bekijk de video: Knieklachten? Kniepijn? De oorzaken en hoe te behandelen (Mei 2022).