Misc

Lijst met langzame en snelle koolhydraten

Lijst met langzame en snelle koolhydraten


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het Slow-Carb Dieet, ook wel het low-glycemisch dieet genoemd, beveelt aan om voornamelijk voedingsmiddelen te eten die geen pieken in uw bloedsuikerspiegel veroorzaken. De glycemische index meet het effect van voedingsmiddelen op de bloedsuikerspiegel. Langzame koolhydraten zijn koolhydraatbevattende voedingsmiddelen met een lage glycemische index die langzaam worden verteerd, terwijl snelle koolhydraten snel worden verteerd en een hoge glycemische index hebben.

Fruit en groenten

Groenten zonder stagiair bevatten zeer weinig koolhydraten en hebben waarschijnlijk geen grote invloed op uw bloedsuikerspiegel, zelfs als u er nogal wat van eet, waardoor ze het ultieme langzame koolhydraatvoedsel zijn. Deze omvatten groene bladgroenten, tomaten, broccoli, wortelen, selderij, komkommer, uien, paprika's en zomerpompoen. Aardappelen en andere zetmeelrijke groenten zijn hoger op de glycemische index en hoger in koolhydraten, waardoor ze snelle koolhydraten zijn. Hoewel peulvruchten zetmeelrijk zijn, maken ze door hun hoge eiwit- en vezelgehalte minder kans op het verhogen van uw bloedsuikerspiegel, dus het zijn langzame koolhydraten. Veel vers fruit, waaronder appels, peren en sinaasappels, hebben een lage glycemische index, maar watermeloen heeft een hoger GI-gehalte, waardoor het een snelle koolhydraten is.

Granen en granen

Volle granen worden beschouwd als langzame koolhydraten omdat de vezels die ze bevatten de spijsvertering vertragen en pieken in de bloedsuikerspiegel minimaliseren. Parelgort, havermout, bruine rijst en quinoa zijn langzame koolhydraten, terwijl voedingsmiddelen op basis van granen die meer worden verwerkt, waaronder witte rijst en cornflakes, snelle koolhydraten zijn.

Zuivelproducten

De eiwitten en vetten in zuivelproducten vertragen hun spijsvertering en de afgifte van koolhydraten in uw bloed, waardoor de meeste zuivelproducten lager worden op de glycemische index. U moet echter nog steeds zuivelproducten vermijden die toegevoegde suiker en vetrijke producten bevatten, omdat diëten met veel vet of suiker nadelige effecten op uw gezondheid kunnen hebben.

Snoepjes en traktaties

Suiker wordt snel verteerd en verhoogt waarschijnlijk uw bloedsuikerspiegel, dus de meeste snoepjes worden geclassificeerd als snelle koolhydraten. Met suiker gezoete dranken, snoeprepen, harde snoepjes en gebakken producten gemaakt met geraffineerde bloem moeten allemaal worden beperkt of vermeden op een slow-carb dieet. Vruchtensap is ook een geconcentreerde suikerbron, waardoor het een snelle koolhydraat is.


Bekijk de video: Koolhydraten. Hoeveel hebben we per dag nodig? (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Teague

  Ik denk dat je de fout toestaat. Ik bied aan om het te bespreken. Schrijf me in PM, we zullen het afhandelen.

 2. Tiebout

  Verlos mij ervan.

 3. Waldo

  Opmerkelijk is dat dit de grappige informatie is

 4. Samudal

  Volgens mij heb je het mis. Laten we bespreken.

 5. Marrok

  Best een goed onderwerpSchrijf een bericht