Info

5 oefeningen die elke spier in uw lichaam werken


Hoewel geen enkele oefening elke spier in het lichaam kan trainen, maakt het toevoegen van oefeningen die meerdere spiergroepen trainen aan uw trainingsroutine uw tijd in de sportschool productiever en efficiënter. Door uw training efficiënter te maken, kunt u minder tijd in de sportschool doorbrengen en meer tijd vrijmaken tussen de trainingen door. Zoals bij alle trainingsroutines, is het belangrijk om een ​​strikte vorm te volgen om blessures te voorkomen. Laat iemand ervaren in de beweging uw vorm in de gaten houden of raadpleeg een professionele trainingscoach. Voltooi deze vijf basisoefeningen en, hoewel je niet letterlijk de meer dan 600 spieren in je lichaam hebt uitgewerkt, heb je een grondige training gekregen die gericht is op de belangrijkste spiergroepen.

Zwemmen

Volgens de website Swim to Slim is zwemmen een geweldige, low-impact manier om bijna al je grote spiergroepen te trainen. Je hele kern, bovenlichaam, voorste romp, achterste romp, onderste romp en onderste ledematen worden tijdens een zwemtraining geoefend. Belangrijke spieren werkten onder meer de handen, onderarmen, schouders, triceps, nek, borst, zijkant, buik, rug, ruggenmergsteun, lies, bovenbenen, hamstrings, kuiten, schenen en voeten. Een veel voorkomende slag bij het zwemmen die je een geweldige training geeft, is de frontcrawl of freestyle, wat wordt gedaan met je gezicht in het water en je armen uitgestrekt voor je. Wissel uw arm- en beenbewegingen af ​​terwijl u uw torso draait terwijl u door het water beweegt.

Deadlifts

De deadlift is een gewichtheffen oefening gedaan met een Olympische bar. Ga met uw dijen parallel aan de grond en uw rug recht naar de bar staan. Trek de stang omhoog terwijl u rechtop staat en trek uw schouderbladen samen. Het gewicht naar boven duwen met uw hele onderlichaam werkt uit meerdere spiergroepen, waaronder uw onderrug, hamstrings, kuiten en gluteus. Omdat de beweging met gewichten wordt gedaan, moet u eerst een deskundige instrueren en u in het begin begeleiden.

Opdrukken

Eenvoudig te doen en zonder apparatuur, de pushup kan overal worden gedaan. Begin met het gezicht omlaag op de vloer in een plankachtige positie met je handen op schouderbreedte uit elkaar en je ellebogen gebogen in een hoek van 90 graden. Strek je armen door op de vloer te duwen. Houd je rug recht tijdens de beweging om je romp te ondersteunen en je kern te betrekken. De push-up werkt op verschillende spieren, waaronder de biceps, triceps, borst, buik en schouders.

Squats

Squats zijn veelzijdig in die zin dat ze kunnen worden gedaan met of zonder gewichten en met of zonder een Olympische bar. Wanneer correct gedaan, werken ze de quadriceps, hamstrings onderrug, kuiten, buik en gluteus uit. Om de beweging uit te voeren, ga je staan ​​met je voeten op schouderbreedte uit elkaar, je rug rechtop en je ruggengraat in een neutrale positie. Laat je lichaam langzaam zakken, door je heupen naar achteren te bewegen, alsof je in een stoel zit. Als u gewicht gebruikt, moet dit direct boven uw hielen worden gecentreerd. Lager alleen tot ongeveer 90 graden of minder kniebuiging.