Misc

Wat is RH negatief?

Wat is RH negatief?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De Rh-factor maakt deel uit van uw bloedgroep. Naast dat het A, B, AB en O is, kan bloed ook Rh-positief of Rh-negatief zijn. Het is belangrijk om uw bloedgroep te kennen, zodat u de juiste bloedgroep kunt krijgen voor een transfusie en tijdens de zwangerschap.

Ontdekking

Wetenschappers Karl Landsteiner en A.S. Weiner identificeerden de Rh-factor in 1940 die menselijk bloed verbond met dat van de resusaap.

Positief versus negatief

De Rh-factor wordt bepaald door de aanwezige antigenen in uw bloed. Rh-positief bloed heeft antigenen aanwezig, terwijl Rh-negatief bloed dat niet doet.

Zeldzame bloedgroep

De Rh-negatieve bloedgroep is uiterst zeldzaam. Volgens The Red Thread heeft slechts 16,6% van de bevolking wereldwijd Rh negatief bloed.

Zwangerschap

Het immuunsysteem van een Rh-negatieve zwangere vrouw kan antilichamen maken tegen Rh-positieve bloedcellen, inclusief die van haar ongeboren baby. Deze aandoening wordt Rh-sensibilisatie genoemd. De Rh-positieve foetus die is aangevallen door het immuunsysteem van de moeder kan bloedarm worden, congestief hartfalen krijgen of zelfs sterven

Genetica

Volgens Lisa Shea spelen genetica een rol bij het bepalen van de Rh-factor. De enige manier waarop een kind Rh-negatief kan zijn, is als beide ouders ook Rh-negatief zijn, omdat de negatieve factor recessief is.


Bekijk de video: Ancient Aliens: Rh-Negative Season 11. History (Mei 2022).