Misc

Functie van spijsverteringsorganen binnen het cardiovasculaire systeem


Voedselinname is belangrijk om het lichaam de voeding te geven die het nodig heeft. Het spijsverteringssysteem werkt hard om de voedingsstoffen in voedsel te verwerken en speelt een belangrijke rol in het cardiovasculaire systeem in het proces. De twee lichaamsfuncties zijn aan elkaar gekoppeld omdat het bloed de vitamines absorbeert die uit de spijsvertering zijn gehaald. Als het spijsverteringsstelsel niet goed werkt, wordt ook uw bloedsomloop beïnvloed.

De feiten

Het spijsverteringsstelsel omvat de vitale organen van de mond tot de anus, die het voedsel ontvangen en verteren en afval verdrijven. Het cardiovasculaire systeem bestaat daarentegen uit het hart en het circuit van haarvaten, slagaders en aders.

Betekenis

Het lichaam heeft een ingewikkelde set van functies die samenwerken om een ​​volledig functioneel mens te creëren, net als een machine die op goed afgestelde onderdelen draait. Elk onderdeel of systeem bestaat naast elkaar, zodat wanneer een schroef los of roestig is, er problemen kunnen optreden. Het spijsverteringsstelsel is op dezelfde manier gekoppeld aan het cardiovasculaire systeem. Spijsverteringsorganen moeten worden afgestemd op het hart en zijn componenten om ervoor te zorgen dat uw lichaam naar behoren functioneert.

Gevolgen

De juiste werking van spijsverteringsorganen elimineert of vermindert mogelijke schade aan de andere lichaamsfuncties. Een systeem waarmee het nauw verbonden is, is het cardiovasculaire systeem. Het hart pompt bloed in deze bloedvaten en fungeert als brandstof voor het lichaam. Tijdens de spijsvertering produceert het lichaam enzymen om het voedsel in kleinere stukjes af te breken. De voedingsstoffen afkomstig van voedsel worden opgenomen in de darmen en in de bloedbaan. Het bloed stroomt vervolgens en verspreidt de voedingsstoffen door het lichaam. Terwijl het bloed circuleert, worden de gifstoffen daarentegen naar de nieren gebracht voor verwijdering, terwijl koolstofdioxide naar de longen wordt gestuurd.

Voordelen

De relatie tussen het spijsverteringsstelsel en het cardiovasculaire systeem werkt ook hard wanneer het lichaam veel voedsel moet verwerken. Het spijsverteringsstelsel heeft meer bloed nodig om het werk te doen; daarom breiden bloedvaten uit ter voorbereiding hierop. Spijsverteringsorganen stimuleren het hart via zenuwimpulsen en sturen signalen voor een verhoogde hoeveelheid bloed. Het hart reageert dienovereenkomstig door meer bloedtoevoer naar het spijsverteringsstelsel te sturen.

Waarschuwing

Slechte voedingsgewoonten kunnen leiden tot ernstige aandoeningen in het spijsverteringsstelsel en kunnen het cardiovasculaire systeem beïnvloeden. Hoog cholesterol verwerkt uit rijk en vet voedsel veroorzaakt ophoping in de slagaders, waardoor de bloedstroom langzamer verloopt. Hartziekte wordt dan een risico.


Bekijk de video: Zeven geweldige voordelen van middenrifademhaling (December 2021).