Info

Lichaamsvereisten voor vrouwelijke roeiers

Lichaamsvereisten voor vrouwelijke roeiers


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Vrouwelijke roeiers moeten atypische kracht, kracht en uithoudingsvermogen hebben om uit te blinken in de sport van bemanning of roeien. Krachtige armkracht en een onberispelijke techniek zijn vereist om de boot soepel op topsnelheid voort te stuwen. Vrouwelijke roeiers moeten binnen een reeks strenge lichaamsvereisten vallen om de boot snel zonder dood gewicht te laten varen.

Hoogte

Aanzienlijke lengte is een voorgestelde lichaamsvereiste in plaats van een harde en snelle kwalificatieregel voor vrouwelijke roeiers. Lang zijn maakt je beter in staat om lange slagen te trekken die efficiënter zijn dan korte slagen. Volgens de BBC Sport Academy zijn de meeste vrouwelijke roeiers van wereldklasse in de buurt van 6 voet lang, variërend van 1,80 tot 1,85 meter. Lichtgewicht roeiers, of die in een lichtere klasse, kunnen korter zijn. De coxswain, het bemanningslid dat instructies aan de roeiers roept, is meestal lichter en korter dan de roeiers. Lichtgewicht vrouwtjes en coxen zijn echter meestal nog steeds ten minste 1,7 meter lang, of ongeveer 5 voet 6 inch.

Gewicht

Vrouwelijke roeiers die internationaal willen concurreren in grote competities, moeten zich houden aan strikte gewichtsvereisten in de lichtgewichtklasse. Een individuele vrouw kan niet meer wegen dan 59 kg of 130 pond. Het gecombineerde gemiddelde van de bemanning is beperkt tot 57 kg of 125 pond. Vrouwencoxen moeten minstens 50 kg wegen, of 110 pond. De open roeiklasse heeft geen gewichtsvereiste.

Ledematen lengte

Vrouwelijke roeiers moeten lange armen en benen hebben om het meest succesvol te zijn in de sport. Net als lengte dragen lange ledematen, in de sport "hefbomen" genoemd, bij aan langere scullingslagen en een soepeler competitie. In tegenstelling tot de gewichtsvereiste, die wordt gemeten met wegingsessies, wordt de ledemaatlengte niet op een formele manier beoordeeld.

Spierstelsel

Een slank, gespierd lichaam met lage lichaamsvetpercentages zijn voorkeurseisen voor vrouwelijke roeiers. Het magere lichaamstype is waarschijnlijk krachtiger genoeg om aan de slagen te trekken terwijl het geen dood gewicht aan de boot toevoegt. Spierstelsel draagt ​​bij aan uithoudingsvermogen en uithoudingsvermogen. Bodybuilding.com schat dat de meeste gezonde, actieve vrouwen een lichaamsvetpercentage tussen 18 en 20 hebben. Vrouwelijke roeiers van wereldklasse hebben in sommige gevallen een lichaamsvetpercentage lager dan 18.Opmerkingen:

 1. Dyami

  Ik ben eindig, mijn excuses, maar naar mijn mening is het duidelijk.

 2. Lufti

  Het spijt me, maar naar mijn mening worden er fouten gemaakt. Laten we proberen dit te bespreken. Schrijf me in PM, het praat met je.

 3. Abd Al Matin

  Bedankt voor het artikel ... nu relevant voor mij .. Ik heb mezelf nodig om het opnieuw te lezen.

 4. Vurg

  Pardon, ik heb deze zin verwijderdSchrijf een bericht