Misc

Hoe werkt Drysol?

Hoe werkt Drysol?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Wat Drysol is

Drysol is een anti-transpirant bestaande uit aluminiumchloridehexahydraat. Het wordt gebruikt om hyperhidrose te behandelen, een aandoening waarbij mensen overmatig zweten. Hyperhidrose is de afscheiding van zweet in hoeveelheden groter dan nodig is om het lichaam te koelen. Het beïnvloedt meestal palmen, voetzolen of oksels. Drysol kan op elk van deze drie gebieden worden aangebracht om hyperhidrose te voorkomen.

Belangrijkste ingredienten

Drysol is effectiever dan typische over-the-counter anti-transpiranten omdat het aluminiumchloride en alcohol bevat die, indien aan elkaar gekoppeld, effectiever zijn in het voorkomen van zweten. Drysol is ook effectief vanwege de formulering van aluminiumchloridehexahydraat in watervrije ethylalcohol, omdat dit ook helpt huidirritatie te voorkomen. De meeste vrij verkrijgbare anti-transpiranten bevatten tussen 15 en 25 procent aluminium, terwijl Drysol dichter bij 40 procent voorkomt.

Hoe Drysol werkt

Drysol werkt doordat het aluminium wordt geabsorbeerd in de bovenste laag van de okselhuid. Terwijl de aluminiumionen in de cellen absorberen, wordt er water mee geabsorbeerd. Hierdoor zwellen de cellen op. Eenmaal gezwollen, persen de cellen zweetklieren dicht, waardoor de ontsnapping van transpiratie wordt geëlimineerd. Zodra de cellen al het water bevatten dat ze kunnen, begint het water uit de cellen te stromen en keren de cellen uiteindelijk terug naar hun oorspronkelijke grootte. Het zweten begint opnieuw en op dat moment is het van vitaal belang om meer Drysol aan te brengen.

Hoe Drysol te gebruiken

Breng Drysol aan op het gebied van overmatig zweten, meestal een keer voor het slapengaan gedurende de eerste paar dagen, en vervolgens een of twee keer per week indien nodig. Zorg ervoor dat de huid volledig droog is voordat u Drysol aanbrengt om maximale prestaties te bereiken. Breng een dunne laag Drysol aan en bedek het gebied vervolgens met plasticfolie dat op zijn plaats wordt gehouden door een nauwsluitend shirt, sok of handschoen. Het hangt af van het gebied dat wordt behandeld. Als je wakker wordt, was je het behandelde huidgebied en zorg je ervoor dat je contact met je ogen vermijdt. Drysol mag ook niet worden aangebracht op een prikkelbare of recent geschoren huid.

Mogelijke bijwerkingen

Drysol kan vlekken op kleding veroorzaken en kan ook een branderig gevoel veroorzaken wanneer het voor het eerst wordt aangebracht. Als u gedurende langere tijd last heeft van bijwerkingen, moet u zo snel mogelijk naar uw arts. Waarschuw ook uw arts als u huiduitslag of zwelling / irritatie van het behandelde gebied ervaart.