Misc

Tuberculin Vs. Insulinespuit

Tuberculin Vs. Insulinespuit


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een verscheidenheid aan spuiten en naalden wordt gebruikt om medicatie te injecteren. Tuberculine- en insulinespuiten zijn kleine spuiten met fijne naalden. Ze worden gebruikt om medicijnen onder de huid te injecteren.

Moderne spuiten

Naalden kunnen permanent aan spuiten zijn bevestigd of moeten worden geassembleerd. Naaldmeter geeft de breedte van de naald aan. Naalden genummerd met een hoge meter zijn de dunste.

Injecties

De procedure voor het gebruik van een spuit is vergelijkbaar, ongeacht welke spuit wordt gebruikt. Aseptische techniek is essentieel. Gooi de spuit en naald veilig weg na gebruik.

Tuberculinespuiten

Tuberculinespuiten bevatten tot een halve tot een kubieke centimeter vloeistof. Ze worden gebruikt om medicijnen toe te dienen en een tuberculose-test uit te voeren die een PPD wordt genoemd. Spuiten zijn gemarkeerd in stappen van 0,01 cc. Naalden hebben vaak een diameter van 26 of 27 mm en een lengte van 1/2 tot 5/8 inch.

Insulinespuiten

Insulinespuiten zijn verkrijgbaar in maten van een derde, een halve en een kubieke centimeter. Ze worden gekenmerkt door eenheden insuline. Een spuit van één kubieke centimeter kan tot 100 eenheden insuline bevatten. Insulinenaalden zijn extreem fijn en flexibel. Ze variëren van 29 tot 31 gauge in diameter en van 5/16 inch tot 1/2 inch lang

Veiligheid

Het is van essentieel belang dat mensen die injecties toedienen passende training krijgen. Spuiten en naalden mogen nooit worden gedeeld of hergebruikt. Verschillende gemeenschappen bieden locaties voor de veilige verwijdering van gebruikte spuiten en naalden. Neem contact op met uw plaatselijke gezondheidsdienst.


Bekijk de video: Insulin vs tuberculin syringe (Mei 2022).