Misc

Hoe te stoppen met branden in de bovenste maag

Hoe te stoppen met branden in de bovenste maag


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Branden in de bovenbuik, ook bekend als gastritis, kan verschillende oorzaken hebben. Enkele van de oorzaken zijn zwaar drinken, bacteriële infectie, letsel, bepaalde chronische aandoeningen zoals de ziekte van Crohn en overmatig gebruik van medicijnen zoals ibuprofen (zie referentie 1). Het is belangrijk om de oorzaken van gastritis te begrijpen, zowel om verlichting voor uw pijn te vinden als om u bewust te zijn van mogelijke ernstige aandoeningen.

Begrijp de symptomen van gastritis. De verbranding die u in uw bovenbuik voelt, wordt veroorzaakt door een ontsteking van de maagwand (zie referentie 2). Bijkomende symptomen kunnen een opgeblazen gevoel, misselijkheid en braken zijn. Volgens het National Institute of Health kan gastritis ook een ernstiger probleem zijn, zoals interne bloedingen in de maag (zie referentie 1). Laat uw arts testen op mogelijk ernstige aandoeningen als u langer dan een week gastritis heeft (zie referentie 2).

Vraag een diagnose aan voor de oorzaak van uw gastritis. Afhankelijk van de oorzaak van uw buikpijn, zullen de behandelingen anders zijn. Vraag uw arts over het uitvoeren van een bovenste gastro-intestinale endoscopie, waarmee de arts de maagwand kan onderzoeken met een kleine camera en een monster kan nemen voor verder onderzoek. Vraag uw arts om te beoordelen of u aanvullende tests nodig hebt, zoals een bloedtest of ontlastingstest. De specifieke oorzaak van uw buikpijn moet worden gediagnosticeerd voordat u een handelwijze kiest.

Ontwikkel een behandelplan met uw arts. Volgens de Mayo Clinic omvat het plan meestal de behandeling van de oorzaak van het probleem, evenals de symptomen om schade aan de maagwand te verminderen. Raadpleeg uw arts over medicijnen die maagzuur verminderen. Dit kunnen maagzuurremmers, zuurremmers en medicijnen zijn die de zuurproductie van uw maag verminderen. Plan een follow-up met uw arts om ervoor te zorgen dat de oorzaak van uw gastritis wordt behandeld.

Ontwikkel een gezondere en minder stressvolle levensstijl. Volgens de Mayo Clinic verhoogt stress de productie van maagzuren, waardoor de irritatie van de maagwand toeneemt. Handhaaf een gezond dieet om maagirritatie te verminderen en eet kleinere porties. Train dagelijks, omdat dit de spijsvertering en uw algehele gezondheid aanzienlijk verbetert.

Tip

 • Raadpleeg onmiddellijk een arts als uw gastritis gepaard gaat met bloederig braaksel of zwarte ontlasting.


Bekijk de video: Hoe bestrijd je brandend maagzuur (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Gur

  It's pointless.

 2. Clyve

  Daarin is er iets. Many thanks for the help in this question, now I will not commit such error.

 3. Nikozshura

  Ik bevestig. Ik word lid van al het bovenstaande.

 4. Brajin

  Hartelijk dank voor de hulp in deze vraag, nu zal ik het weten.

 5. Blaed

  Ik denk dat hij het mis heeft. Laten we proberen dit te bespreken.

 6. Fegore

  Je hebt ongelijk. Schrijf me in PM, het praat met je.Schrijf een bericht