Misc

Hoe sinuszakken onder de ogen te verminderen

Hoe sinuszakken onder de ogen te verminderen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Sinus-problemen pest 37 miljoen mensen, volgens WebMD. Zwelling en krimp van bloedvaten in de sinusholten kunnen leiden tot hoofdpijn, druk, jeukende ogen en wallen of wallen onder de ogen. Folklore beveelt koude theezakjes, plakjes komkommer of de achterkant van een lepel aan. Deze remedies zullen allemaal tijdelijk verlichting bieden voor sinuszakken onder de ogen. Maar uiteindelijk zal het vinden van verlichting voor de toestand van sinuscongestie je meer energie en een gezondere gloed geven.

Slaap op een extra kussen om je hoofd op te heffen. De zwaartekracht helpt de neusholtes af te voeren, wat leidt tot minder vochtophoping.

Plaats een koud kompres, geen ijs, op je ogen. Een koud washandje werkt prima. Laat het 10 tot 15 minuten intrekken. Er zijn ook veel met gel gevulde kompressen die zijn gemaakt voor het gebied rond de ogen. Deze blijven langer koud dan je washandje en zijn erg handig in gebruik. Het koude kompres vernauwt de bloedvaten zodat de donkere zakken minder opvallen.

Joggen of wandelen in de ochtend. Oefening verhoogt de bloedsomloop. Dit helpt de bloedvaten in en rond de neusholtes af te voeren. Als je ogenzakken 's morgens meer opvallen, neem dan je trainingsroutine op in je ochtend.

Stop met roken als u momenteel rookt. Roken beïnvloedt uw bloedsomloop waardoor de bloedvaten in uw lichaam niet effectief werken.

Tip

  • Zorg voor voldoende rust. Drink veel water om je bloedsomloop te bevorderen.