Misc

Eerste symptomen van bloedstolsel in kalf

Eerste symptomen van bloedstolsel in kalf


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Bloedstolsels in het been kunnen ernstige aandoeningen zijn die onmiddellijk medische hulp vereisen. Bloedstolsels kunnen optreden na lange reizen in een vliegtuig of in een auto waar een persoon gedurende zeer lange perioden zit. Er zijn enkele symptomen die erop wijzen dat een bloedstolsel aanwezig is. Als u deze symptomen ervaart of enige reden hebt om aan te nemen dat u mogelijk een bloedstolsel in uw been heeft, neem dan onmiddellijk contact op met uw arts.

Tekenen van flebitis

Flebitis wordt gekenmerkt door de ontsteking van de binnenwand van een ader in combinatie met een bloedstolsel. Meestal gebeurt dit in de oppervlakkige aderen van het been. Symptomen van flebitis zijn zwelling, pijn en roodheid in het gebied waar het stolsel zich bevindt. Er kan ook roodheid zijn langs de lengte van de aangetaste ader.

Tekenen van diepe veneuze trombose

Diepe veneuze trombose (DVT) is veel ernstiger dan flebitis. In deze toestand heeft zich een stolsel diep in het lichaam in een grote ader gevormd. Het gevaar hiervan is dat het stolsel kan losraken (embolie) en naar het hart, de longen of de hersenen kan reizen. Symptomen van een diepe veneuze trombose zijn onder meer pijn, die vrij ernstig kan zijn in het aangetaste been, zwelling, roodheid en warmte in het getroffen gebied. In sommige gevallen kan een paarsachtige tint optreden.

Wanneer medische hulp inroepen?

Als u twijfelt of denkt dat u een bloedstolsel heeft, neem dan contact op met uw arts. Veel voorkomende waarschuwingssignalen van zowel flebitis als diepe veneuze trombose zijn pijn, roodheid en zwelling in het getroffen gebied. Als u ernstige pijn, hitte of een paarsachtige tint aan de huid van het been heeft, zoek dan onmiddellijk medische behandeling. Negeer geen tekenen van mogelijke bloedstolsels. Als u niet onmiddellijk contact kunt opnemen met uw arts, moet het aangetaste lichaamsdeel worden geïmmobiliseerd en verhoogd om een ​​embolie te voorkomen.

Behandeling

Flebitis wordt meestal behandeld met warme kompressen en milde bloedverdunners zoals aspirine. Diepe veneuze trombose wordt behandeld door ziekenhuisopname, waarbij de patiënt op bedrust wordt gelegd en meestal begint met een kuur met anticoagulantia, mogelijk intraveneus. Het is noodzakelijk om het stolsel op te lossen, zodat er geen risico meer overblijft dat het stolt en lichaamsorganen zoals het hart of de hersenen beïnvloedt.

Preventie / Solution

Vaak zijn compressiekousen nuttig om te voorkomen dat er stolsels in de benen optreden. Een gezond gewicht handhaven kan ook helpen. Het optimaliseren van de beencirculatie is ook belangrijk. Benen mogen niet worden gekruist of onder het lichaam worden gestopt om de circulatie te maximaliseren en de aderen niet te belasten. Zorg ervoor dat u tijdens het reizen uw benen regelmatig strekt om te voorkomen dat zich een stolsel vormt.


Bekijk de video: massage knie en onderbeen (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Mazusar

  heel echt

 2. Manuelo

  Je staat de fout toe. Ik kan mijn positie verdedigen. Schrijf me in PM.

 3. Hotah

  Bravo, what phrase..., a magnificent idea

 4. Aram

  Interessant thema, ik doe mee. Samen kunnen we tot een goed antwoord komen. Ik ben verzekerd.

 5. Kazihn

  Ik vind dat je geen gelijk hebt. Ik kan het bewijzen. Schrijf in PM, we zullen communiceren.

 6. Brazilkree

  Ik wil niet graag kijken ...

 7. Vunris

  Ik weet een site met antwoorden op je vraag.Schrijf een bericht