Misc

Hoe om te gaan met BuSpar-bijwerkingen


BuSpar of generieke buspiron is een anxiolyticum dat voornamelijk op de 5HT-1A-receptor werkt als een gedeeltelijke agonist. BuSpar wordt gebruikt als alternatief voor benzodiazepinen voor de behandeling van gegeneraliseerde angststoornis (GAD). Dit specifieke type medicatie heeft een langzamer begin van werking dan benzodiazepines, meestal duurt het een tot twee weken voordat een effect optreedt. Een bijkomend voordeel van het gebruik van BuSpar ten opzichte van benzodiazepines is minder potentieel voor misbruik / verslaving en ontwenning. BuSpar versterkt ook de CZS-depressie van alcohol niet waardoor het nuttig is bij alcoholisten. De bijwerkingen van deze medicijnen zijn vergelijkbaar met die overmatige effecten van serotonine.

Omgaan met de bijwerkingen

Een veel voorkomende bijwerking van BuSpar is duizeligheid. Stopzetting van het gebruik van het medicijn zal een permanente stopzetting van de symptomen van bijwerkingen veroorzaken. Als u echter gehydrateerd blijft met vloeistoffen, kunt u voldoende bloedvolumes en vloeistofniveaus in het lichaam handhaven en krijgt de nier de nodige bloedstroom om de medicatie te verwijderen.

Een andere veel voorkomende bijwerking van BuSpar is hoofdpijn. Een patiënt kan met deze bijwerking omgaan door NSAID's zoals Advil of Tylenol te nemen.

Misselijkheid wordt gezien bij de meeste orale medicijnen en patiënten kunnen een anti-emeticum zoals Bismuth subsalicylaat of antihistaminica gebruiken om te helpen met de symptomen.

Nervositeit is een andere vaak geziene bijwerking van BuSpar en patiënten kunnen ademhalingsoefeningen leren en uitvoeren om het te helpen verminderen. Langzaam, diep, lang ademen inademen door de neus en uit door de mond zal helpen bij het verminderen van spanning.

Muntthee of groene thee met honing kan helpen bij een aantal veel voorkomende bijwerkingen zoals maagklachten of nervositeit, terwijl het nuttige antioxidanten en andere kalmerende effecten biedt.

Tip

  • Buspirone is een generieke versie van BuSpar en is op geen enkele manier gebonden aan meer of slechtere bijwerkingen dan de oorspronkelijke formulering, ondanks mogelijke wijzigingen in de dosering.

Tip

  • BuSpar wordt vaak gebruikt anxiolytische en patiënten moeten zich ervan bewust zijn dat ze kunnen omgaan met een ander aantal andere medicijnen en eventuele problemen met interacties tussen geneesmiddelen moeten met een arts worden behandeld.


Bekijk de video: ADHD ADD - Uitleg & Tips hoe om te gaan met ADHD - Psycholoog Najla (December 2021).