Misc

Tekenen en symptomen van zenuwpijn

Tekenen en symptomen van zenuwpijn


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Zenuwpijn, ook wel neuralgie genoemd, kan voorkomen bij mensen van elke leeftijd. Tekenen en symptomen van zenuwpijn zijn afhankelijk van welke zenuw is aangetast. Soorten neuralgie omvatten glossopharyngeale neuralgie, occipitale neuralgie, trigeminale neuralgie en postherpetische neuralgie. De meest voorkomende vorm van deze aandoening is trigeminusneuralgie, die gezichtspijn veroorzaakt. Glossopharyngeale neuralgie veroorzaakt pijn in de achterkant van de tong, keel, amandelen en middenoor. Occipitale neuralgie is een specifiek type hoofdpijn dat over het algemeen pijn aan een kant van het hoofd veroorzaakt. Postherpetische neuralgie is zenuwpijn die de huid aantast.

Oorzaken

Zenuwpijn wordt veroorzaakt door medische aandoeningen zoals chronische nierinsufficiëntie, diabetes, erfelijke porfyrie, multiple sclerose en infecties zoals de ziekte van Lyme, syfilis en gordelroos. Zenuwpijn wordt ook veroorzaakt door structuren die tegen de zenuwen drukken als gevolg van irritatie, zwelling, letsel of chirurgie.

Tekenen en symptomen

Volgens het National Institute of Neurological Disorders and Stroke wordt glossopharyngeale pijn beschreven als scherpe en stekende pijnpulsen. Occipitale neuralgie wordt ervaren als kloppende, doordringende of een elektrische schok van pijn die de achterkant van het hoofd, de bovenste nek en achter de oren aantast. Occipitale neuralgie kan ook gevoeligheid van de hoofdhuid veroorzaken en uw ogen kunnen gevoelig zijn voor licht.

Trigeminale neuralgiepijn wordt meestal aan één kant van de kaak of het gezicht gevoeld en wordt beschreven als sporadische, extreme, brandende, plotselinge, schokachtige gezichtspijn. Volgens Mayoclinic.com wordt postherpetische neuralgie gevoeld in het gebied waar de uitbraak van gordelroos plaatsvond en wordt het ervaren als stekende, scherpe, brandende en diepe pijn. Deze aandoening kan ook hoofdpijn, gevoelloosheid, jeuk en huidgevoeligheid bij aanraking en temperatuur veroorzaken.

Overwegingen

Volgens het National Institute of Neurological Disorders and Stroke wordt glossopharyngeale zenuwpijn veroorzaakt door het drinken van koude vloeistoffen, slikken, hoesten, niezen, keel schrapen, praten en het tandvlees of in de mond aanraken. Occipitale neuralgie begint meestal in de nek en verspreidt zich naar boven.

Trigeminale pijn wordt veroorzaakt door scheren, trillingen die in het gezicht worden gevoeld, gezicht wassen, tandenpoetsen, make-up aanbrengen, drinken, praten en eten. Deze aandoening komt vaker voor bij mensen ouder dan 50 jaar. Volgens Mayoclinic.com zal ongeveer 50 procent van de mensen ouder dan 60 jaar postherpetische neuralgie ervaren na hun eerste uitbraak van gordelroos.

Diagnose

Uw arts zal uw zenuwpijn diagnosticeren met een lichamelijk onderzoek en bloedtesten om uw bloedsuikerspiegel en nierfunctie te controleren. Afhankelijk van de gebieden die worden getroffen door zenuwpijn, kan uw arts aanvullende tests bestellen, zoals een tandheelkundig onderzoek, magnetische resonantiebeeldvorming (MRI), zenuwgeleidingsonderzoek met elektromyografie en een wervelkolom. Diagnostische tests worden uitgevoerd om de oorzaak van de zenuwpijn te vinden, omdat er geen nauwkeurige tests voor zenuwpijn zijn.

Behandeling

Behandeling van zenuwpijn is gericht op het beheersen van de oorzaak en het bieden van pijnverlichting. Soorten zenuwpijnbehandeling zijn medicatie, massage, rust, bepaalde procedures en chirurgie. Medicijnen die worden gebruikt om zenuwpijn te beheersen, kunnen antidepressiva zijn, medicijnen tegen epilepsie, huidcrèmes die capsaïcine bevatten, antivirale medicijnen en vrij verkrijgbare pijnstillers. Chirurgie wordt uitgevoerd om het zenuwgevoel te verminderen en om structuren die op de zenuw drukken te verwijderen of te corrigeren. Motorische cortexstimulatie, wat een invasieve procedure is, wordt gedaan wanneer andere zenuwpijnbehandelingen niet succesvol zijn.


Bekijk de video: Zenuwpijn - Wat is het en hoe ga je ermee om? (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Tosar

  Ja, dat was het precies! :))

 2. Hanford

  Gefeliciteerd, ik vind dit een geweldig idee.

 3. Garberend

  Echt.

 4. Mas'ud

  Whether there are analogues?

 5. Pauloc

  Ik maak me ook zorgen over deze vraag. Kunt u mij vertellen waar ik meer informatie over dit probleem kan vinden?

 6. Uther

  Je hebt geen gelijk. Ik kan het bewijzen. Schrijf in PM, we zullen praten.Schrijf een bericht