Misc

Hoe te herstellen na viervoudige bypass-operatie


Hart bypass-chirurgie is tegenwoordig vrij succesvol in de VS. De hersteltijd van individuele patiënten varieert van 6 weken tot 6 maanden, volgens specifieke richtlijnen die hun arts voor hen heeft opgesteld. Dit zijn de meest gebruikte herstelstappen nadat u het ziekenhuis verlaat.

Hoe te herstellen na een viervoudige bypass-operatie

U kunt het herstel van een viervoudige bypass-operatie het meest effectief uitvoeren door nauw samen te werken met uw arts en het plan dat hij voor u heeft opgesteld. Uw kransslagaderziekte is door de operatie behandeld, maar niet genezen. U moet keuzes maken om uw risico op toekomstige hartproblemen te verminderen en terug te keren naar uw vorige levensstijl.

Uw thuiszorg is ontworpen om de factoren te beheersen die uw hartaandoening verergeren. U moet stress verminderen, stoppen met roken, hoge bloeddruk en hoog cholesterol verlagen en op de juiste manier sporten. U hebt ook wondverzorging nodig voor de borst- en beenincisies die tijdens de operatie worden ontvangen. Voor al deze medicijnen kunnen medicijnen worden voorgeschreven.

Vraag uw arts of een bewaakt hartrevalidatieprogramma geschikt is voor u. Deze programma's worden begeleid door artsen. Ze omvatten gespecialiseerde voedingsadvisering voor uw specifieke medische aandoeningen en speciaal geformuleerde oefentraining om energie, kracht en flexibiliteit op te bouwen. Voer geen van deze programma's uit zonder de specifieke instructies van uw arts. Precisie in herstelplannen is essentieel.

Neem alle voorgeschreven medicijnen zoals voorgeschreven. Veel voorkomende medicijnen na bypass-chirurgie omvatten medicijnen voor pijnbestrijding, lager cholesterol en bloeddruk, mogelijke bloedstolsels, diabetes en depressie. Zoals bij alle medicijnen zijn de exacte doses, timing en combinaties belangrijk.

Volg de instructies van uw arts en verander uw levensstijl om uw onderliggende kransslagaderziekte te verbeteren. Deze veranderingen zullen helpen verzekeren dat de resultaten en het herstel van uw bypass-operatie uitstekend zijn. Medische studies tonen aan dat u verminderde symptomen van uw onderliggende ziekte, minder risico op toekomstige hartaanvallen en een verlaagd risico op overlijden binnen 10 jaar na de operatie kunt verwachten.

Tip

  • Door de plannen van uw arts voor u te volgen, zou u na ongeveer 6 weken weer moeten beginnen met de meeste activiteiten. Leer en oefen stressverminderingstechnieken zoals ontspanningstechnieken en oefeningen voor het opbouwen van vaardigheden. Vraag uw arts om u door te verwijzen naar de juiste professionals.

Tip

  • Als je rookt, stop dan. Als je niet rookt, begin dan niet. Roken verhoogt de complicaties en vertraagt ​​het herstel van bypass-operaties. Probeer niet te veel te snel na de operatie te doen. Je zou jezelf terug kunnen zetten.


Bekijk de video: Always (Januari- 2022).