Info

Wat bodybuilders moeten doen voor pijnlijke schouders?


Spierpijn is een essentieel onderdeel van bodybuilding-training. Wanneer u een spier werkt en zware gewichten opheft, breekt het spierweefsel af zodat het zichzelf kan herstellen en groter en sterker kan worden. Soms kan pijn echter meer zijn dan alleen spierafbraak en kan het wat meer aandacht vereisen om het te corrigeren en te behandelen.

Rust, ijs en strekken

Als je pijn puur te maken heeft met het werken aan de schouderspieren, staat dit bekend als spierpijn met uitgestelde aanvang of DOMS. Dit gebeurt wanneer u een nieuwe stimulans in uw trainingsschema invoert, zoals een nieuwe oefening proberen, oefeningen in een andere volgorde uitvoeren of het tempo van uw herhalingen vertragen. Je lichaam zal zich aanpassen en deze pijn zou binnen twee tot drie dagen moeten zijn verdwenen. Ondertussen zal het aanbrengen van ijs op je schouders, ze strekken en ze niet direct bewerken de pijn een beetje verlichten, adviseert de American Council on Exercise.

Trainingsschema

Je trainingsschema kan de oorzaak zijn van je schouderpijn. Je schoudergewricht is een bal en kom, en de deltoïde spieren eromheen voeren een breed scala aan bewegingen uit. Dit betekent dat uw schouders niet alleen werken wanneer u ze direct traint, maar ook wanneer u borstoefeningen uitvoert, zoals bankdrukken en dips, of rugoefeningen, zoals chinups en pulldowns. Dit kan invloed hebben op je training, dus laat minstens een dag rust tussen je schouder-, borst- en rugsessies.

Techniek

Het gebruik van slechte techniek is een trefzekere manier om je schouders op te laten steken. Chinups is een oefening die vaak onjuist wordt uitgevoerd, volgens krachttrainer Eric Cressey. Als je te ver uitrekt en je armen naar voren trekt aan de bovenkant van een kin, creëer je extra stress op je schouderspieren en gewrichten. Slechte stabiliteit van de rotatormanchet is ook een belangrijke oorzaak van schouderpijn. Om je rotatormanchetten in balans te brengen, koppel je elke set duwoefeningen - bankdrukken, pushups, halterpersen, flyes, dips en overheadpersen - met een trekbeweging, zoals halter-, halter- of kabelrijen, gezicht trekt of omgekeerd rijen.

Overwegingen

Als je schouders pijn doen de dag nadat je ze hebt getraind, is het zeer waarschijnlijk dat het DOMS is. Als u echter tijdens de sessie of onmiddellijk daarna acute pijn voelt, kan dit een verwonding zijn. Veel voorkomende acute schouderblessures zijn onder meer instabiliteit of ontwrichting, als het gewricht uit zijn plaats is geglipt, of een botsing van de rotatormanchetspieren, volgens de American Academy of Orthopedic Surgeons. Als je pijn in de schouder aanhoudt, ga dan naar je arts of vraag advies aan een fysiotherapeut.