Misc

Histamine Blocker Foods


Histamine is een chemische stof die in het lichaam wordt geproduceerd wanneer u een allergische reactie heeft. Het veroorzaakt ontsteking, loopneus, netelroos, jeuk, hoesten, blozen en andere allergische reacties. Er zijn verschillende behandelingsopties voor het omgaan met allergieën die de afgifte van histamine veroorzaken, inclusief vrij verkrijgbare producten die synthetische chemicaliën gebruiken. Bepaalde voedingsmiddelen kunnen van nature werken als antihistaminica om allergische reacties tegen te gaan en kunnen een nietje in uw dieet zijn om dagelijkse verlichting te bieden.

Honing en honingraten

Een van de meest effectieve natuurlijke opties is het gebruik van honing. Honing bevat pollenallergenen die het immuunsysteem van het lichaam kunnen stimuleren en zo allergische reacties kunnen tegengaan. Alleen natuurlijke, biologische honing kan als een anti-histamineblokker fungeren. Honingraten bieden ook hetzelfde voordeel. Het dagelijks kauwen van een honingraat of het gebruik van honing in thee kan het anti-allergeeneffect bieden.

Druiven, Bessen en Kersen

Rode, witte en paarse druiven, samen met bosbessen en kersen, bieden een histamineblokker door proanthocyanidine (OPC) te leveren. Dit ingrediënt komt vooral voor in de schillen, huiden en zaden en is een krachtige antioxidant die ook kan werken als een ontstekingsremmer.

Groene thee

Groene thee biedt quercetine, dat anti-histamine-eigenschappen bezit. Quercetine helpt de synthese van histamine en de bindingsplaatsen van cellulaire receptoren aan histamine blokkeren, waardoor de allergische reacties worden verminderd. Het kan vooral effectief zijn tegen congestie, niezen, jeukende ogen en gezwollen neusholtes.

Sinaasappels en Kiwi's

Sinaasappels en kiwi's leveren vitamine C, dat zich bewezen heeft als een krachtig en veilig alternatief voor het blokkeren van histamine. Vitamine C breekt de kleine histaminemoleculen af ​​in plaats van te voorkomen dat histamine aan cellulaire sites bindt. Vitamine C bevordert ook een gezonde immuunsysteemfunctie die kan omgaan met de allergenen en de reactie van het lichaam. Vitamine C verhoogt het voordeel van quercetine en werkt als een antihistamineblokker.


Bekijk de video: Allergy Cure That Worked - Part1: Histamines (Januari- 2022).