Misc

Complicaties van de hartstent

Complicaties van de hartstent


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een stent wordt gebruikt om slagaders te openen zodat blokkades niet optreden als gevolg van aandoeningen zoals atherosclerose. Stents zijn kleine metalen spoelen die kunnen worden bedekt met medicatie, die ook helpt om slagaders open te houden. Stents worden in het hart geplaatst via een hartkatheterisatieprocedure.

Bloedproppen

Bloedstolsels zijn een mogelijke complicatie in verband met stents en blijven een aantal maanden na de procedure een risico. Stolsels kunnen leiden tot een hartaanval, hoewel voorzorgsmaatregelen zoals het nemen van aspirine of Plavix kan helpen om de vorming van stolsels te voorkomen.

Bloeden

Soms kan bloeding optreden uit de aderen die werden gebruikt voor het inbrengen van de katheter. In ernstige gevallen kunnen bloedtransfusies nodig zijn vanwege overmatig bloedverlies.

Overige complicaties

Andere complicaties die kunnen optreden tijdens een stentprocedure zijn slagaderbeschadiging, beroerte, hartaanval, aritmie en nierproblemen als gevolg van reacties op de kleurstof die tijdens de procedure is gebruikt.

Tijdsspanne

Een stentprocedure vereist meestal een dagverblijf in het ziekenhuis en patiënten kunnen meestal ongeveer een week later weer aan het werk gaan.

Overwegingen

Volgens de Mayo Clinic zijn stents niet altijd de beste optie. Patiënten met zwakke hartspieren of een vernauwde slagader aan de linkerkant van het hart kunnen een bypass-operatie nodig hebben.

Waarschuwing

Neem contact op met een arts als een van de volgende situaties optreedt na een stentprocedure: bloeden of ernstige pijn van de katheterplaats, koorts, zwakte, pijn op de borst, ademhalingsmoeilijkheden of als het been dat voor de katheter wordt gebruikt aanvoelt alsof het een koelere temperatuur is dan de ander been.


Bekijk de video: Betere stents die niet dichtgroeien (Mei 2022).