Misc

Hoe bursitis te genezen


Bursitis is de ontsteking van de bursa, een dunne met vloeistof gevulde zak die werkt als een kussen tussen botten en zachte weefsels, zoals de huid, pezen en ligamenten. Bursitis wordt gediagnosticeerd wanneer de bursa van een gewricht pijnlijk en gezwollen wordt door infectie of trauma. De meeste gevallen van bursitis kunnen thuis worden behandeld, maar ernstige of aanhoudende gevallen vereisen medische behandeling door een arts. Als u echter weet hoe bursitis moet worden genezen voordat de symptomen slopend worden, kan het herstel worden versneld en toekomstige herhaling worden voorkomen.

Laat het aangetaste gewricht zoveel mogelijk rusten gedurende de dag. Dit vermindert de ontsteking en versnelt het genezingsproces.

Vermijd deelname aan activiteiten die het getroffen gewricht belasten. Over het algemeen, als een activiteit ongemak veroorzaakt, is het beter om die activiteit te vermijden totdat de bursitis volledig is genezen.

Wikkel het aangetaste gewricht in een compressieverband dat los genoeg is om de bloedsomloop mogelijk te maken en toch strak genoeg is om ondersteuning te bieden. Het omwikkelen van het gewricht vermindert ook de zwelling en voorkomt overbelasting van het gewricht.

Breng meerdere keren per dag gedurende 20 minuten ijspakketten of andere koude kompressen aan op het aangetaste gewricht. Dit moet doorgaan totdat de pijn en ontsteking zijn verdwenen.

Leg het aangedane gewricht op een stapel kussens terwijl u rust of slaapt. Hoogte boven het niveau van het hart is uitstekend in het verminderen van de zwelling en pijn geassocieerd met bursitis.

Neem ibuprofen of een ander niet-steroïde ontstekingsremmend medicijn om ontstekingen te verminderen en uw pijn te verlichten. Als vrij verkrijgbare medicijnen niet sterk genoeg zijn, vraag dan uw arts om pijnstillers op recept.

Neem contact op met uw arts voor röntgenfoto's en andere diagnostische tests als uw bursitis aanhoudt of als u pijn of zwelling in andere gewrichten opmerkt. Andere medische aandoeningen kunnen pijnlijke, gezwollen gewrichten veroorzaken, waaronder artritis, infecties en fracturen. Deze voorwaarden vereisen medische behandeling.

Vraag uw arts om een ​​injectie met steroïde medicijnen. Een injectie met corticosteroïden rechtstreeks in het aangetaste gewricht kan de symptomen van bursitis aanzienlijk verbeteren, volgens de Mayo Clinic.

Ga akkoord met het ondergaan van een procedure genaamd aspiratie, als uw bursitis aanhoudend is en niet reageert op andere behandelingen. Deze procedure omvat het inbrengen van een naald in het aangetaste gewricht dat de opgehoopte vloeistof afvoert en de genezing versnelt. Aspiratie kan uw arts ook voorzien van een monster van vloeistof om onder een microscoop te onderzoeken om de aanwezigheid van een infectie te bepalen.

Neem antibiotica als uw bursitis wordt veroorzaakt door een infectie van het gewricht. Als infectie de oorzaak is van uw bursitis, moet de genezing beginnen binnen een paar dagen na het begin van de antibioticabehandeling. In zeldzame gevallen moet antibiotica rechtstreeks in het aangetaste gewricht worden toegediend.

Praat met een chirurg over een operatie aan het aangetaste gewricht. Wanneer bursitis niet reageert op herhaalde aspiraties en steroïdebehandelingen, kan chirurgische interventie noodzakelijk zijn. Volgens John Hopkins Medicine is een procedure die bekend staat als incisie en drainage de meest voorkomende chirurgische behandeling voor bursitis. Deze procedure omvat het verdoven van de huid en het openen van de slijmbeurs om vloeistof te verwijderen. Soms moet de gehele bursa chirurgisch worden verwijderd.


Bekijk de video: SLIJMBEURSONTSTEKING OF PEESONTSTEKING OORZAKEN EN OEFENINGEN. (November 2021).