Misc

Bijwerkingen van Fybogel

Bijwerkingen van Fybogel


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Fybogel is een laxeermiddel dat bij sommige patiënten wordt gebruikt om de vorming en samenstelling van de ontlasting te reguleren en het cholesterol te verlagen. Het is niet beschikbaar in de Verenigde Staten, maar het wordt vaak gebruikt door patiënten in het Verenigd Koninkrijk.

Wat is Fybogel?

Fybogel is een bulkvormend laxeermiddel dat veel wordt gebruikt in het Verenigd Koninkrijk. Het wordt geproduceerd en vervaardigd door Reckitt & Colman Corporation.

Het actieve ingrediënt in Fybogel is Ispaghula-schil, dat van nature wordt geproduceerd uit de zaden van de Plantago-plant. Psyllium schil, het actieve ingrediënt in de Amerikaanse laxerende producten Metamucil en Citrucel, is afkomstig van dezelfde plantenfamilie.

Functie

Fybogel wordt gebruikt voor de behandeling van acute en chronische constipatie en andere aandoeningen van de darm en het spijsverteringsstelsel.

Prikkelbare darm syndroom, of IBS, patiënten krijgen vaak Fybogel voorgeschreven om de symptomen van de ziekte te verlichten. Patiënten met colitis ulcerosa, een ziekte die ontsteking in de dikke darm veroorzaakt, en aambeien behoren ook tot degenen die door hun artsen Fybogel kunnen worden voorgeschreven.

Patiënten met colostomie kunnen ook Fybogel worden voorgeschreven om de drainage te vergemakkelijken.

Naast darmziekten en constipatie wordt Fybogel ook voorgeschreven aan patiënten met hypercholesterolemie of hoog cholesterol. Fybogel werkt door te voorkomen dat sommige cholesterol uit de voeding wordt opgenomen in het spijsverteringskanaal, waardoor het cholesterolgehalte in het bloed wordt verlaagd.

Bijwerkingen

Fybogel kan overmatig gas en winderigheid veroorzaken. Opgezette buik of opgeblazen gevoel in de buik zijn ook gemeld.

Als teveel Fybogel wordt ingenomen, kan de patiënt diarree krijgen.

In zeldzame gevallen is darmobstructie opgemerkt. Dit is meestal tijdelijk en kan vanzelf oplossen.

Tijdsspanne

Overmatige bijwerkingen van gas en winderigheid geassocieerd met het gebruik van Fybogel treden meestal op aan het begin van de behandeling, maar nemen vaak af als uw lichaam gewend raakt aan het gebruik van Fybogel.

Voorzorgsmaatregelen

Ouderen moeten voorzichtig zijn terwijl ze Fybogel gebruiken. Door de juiste manier om Fybogel in te nemen met hun artsen te bespreken, kunnen senioren de maximale voordelen van dit geneesmiddel krijgen en ongewone bijwerkingen voorkomen. Als senioren zelfs kleine problemen hebben met hun slikreflex, moeten ze Fybogel niet gebruiken, omdat ze hierdoor mogelijk kunnen stikken.

Patiënten met een geschiedenis van fenylketonurie (een erfelijke disfunctie van het eiwitmetabolisme), darmblokkade of obstructies of samengeperste fecale materie in de darm (fecale impactie), of degenen die moeite hebben met slikken, mogen Fybogel niet gebruiken. Patiënten met deze aandoeningen die Fybogel gebruiken, kunnen hun symptomen verergeren of ernstiger maken.


Bekijk de video: Debat over bijwerkingen van antidepressiva (Mei 2022).