Info

Bodybuilding: dieet voor diegenen die avondworkouts doen


Als het gaat om bodybuilding, is training net zo belangrijk als een dieet. Om je spieren op te bouwen, moet je meer calorieën consumeren dan je verbrandt, zodat je lichaam energie heeft om spieren te verbranden. De algemene voedingsprincipes voor bodybuilding blijven hetzelfde, ongeacht hoe laat je traint; Als u echter 's avonds traint, is het van cruciaal belang dat u voldoende energie heeft om op uw hoogtepunt in de sportschool te presteren. Dit komt door je voeding de hele dag perfect te krijgen.

Calorieën

De eerste kwestie om te overwegen is calorieën. Je hebt een teveel aan calorieën nodig om spieren op te bouwen - ongeveer 20 tot 22 calorieën per pond lichaamsgewicht, volgens voedingsdeskundige Dr. Jim Stoppani van Bodybuilding.com. Probeer voor avondtraining ongeveer twee derde van deze calorieën gedurende de dag te hebben. Dit betekent dat je je niet vol voelt op het moment dat je naar de sportschool gaat, maar ook geen honger zult hebben. Overigens beveelt Stoppani aan om uw calorie-inname te verminderen tot 18 per pond op dagen zonder training.

Maaltijd frequentie

De optimale maaltijdfrequentie voor bodybuilders is ongeveer om de vier tot zes uur, volgens voedingswetenschapper en bodybuilder Dr. Layne Norton. Hoewel je in theorie om 7 uur 's ochtends en 1 uur' s middags zou kunnen eten, daarna trainen en daarna om 7 uur 's avonds eten, kun je merken dat je gebrek aan energie hebt met zo'n grote kloof tussen je laatste maaltijd en je trainingssessie. Probeer een kleine maaltijd te hebben ongeveer twee uur voordat je naar de sportschool gaat om je een energieboost te geven zonder je opgeblazen te voelen.

De pre-workout maaltijd

Een goede maaltijd vóór de training is van vitaal belang om de prestaties in de sportschool te maximaliseren en uw spieren klaar te maken voor groei. Eiwit is vitale pre-workout omdat het je spieren van brandstof voorziet en eigenlijk kan helpen bij vetverbranding als je op een koolhydraatarm dieet bent, zegt sportvoedingsdeskundige Dr. Mike Roussell. Neem een ​​portie kip, vis, rundvlees, eieren, melk of een eiwitshake van een gerenommeerde fabrikant voordat je gaat trainen en combineer met een kleine portie koolhydraten. Mensen tolereren koolhydraten anders - je kunt merken dat je veel energie hebt na een enorm bord pasta of een paar broodjes; ook een kleiner deel van een sneller verteerbare koolhydraten zoals fruit of een sportdrank kan je meer gefocust en alert maken. Experimenteer en ontdek wat het beste voor u werkt.

Na de training

Veel mensen vermijden 's nachts koolhydraten en geloven dat ze dikmakend zijn, maar dit is niet het geval. Koolhydraten die 's nachts worden gegeten, leiden niet meer tot vetaanwinst dan koolhydraten die op enig ander moment worden gegeten, zegt voedingsdeskundige en trainer Anthony Colpo. Koolhydraten na een training helpen echter om uw bloedsuikerspiegel te herstellen en uw herstel te versnellen. Combineer een portie koolhydraten uit pasta, rijst, brood, zoete of witte aardappelen of fruit met een portie magere eiwitten zoals vlees, vis of zuivelproducten en veel groene groenten.