Misc

Hoe kniepijn te voorkomen tijdens het slapen aan mijn zijde

Hoe kniepijn te voorkomen tijdens het slapen aan mijn zijde


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De meeste kniepijn wordt veroorzaakt door overmatig gebruik van de knie en is gemakkelijk te behandelen met rust- en ontstekingsremmende medicijnen. Kniepijn die ontstaat door aan je zijde te slapen is frustrerend, vooral voor mensen die liever in deze positie slapen. U hebt geen luxe apparaten nodig om kniepijn te voorkomen die optreedt als u slaapt. Het enige dat je hoeft te doen is een paar minuten voorbereiding voordat je naar bed gaat om ervoor te zorgen dat je uitgerust en pijnvrij wakker wordt.

Breng een paar minuten strekken voor het slapengaan. Vaak wordt kniepijn veroorzaakt doordat de pezen, ligamenten en spieren rond de knie te gespannen worden. Strekken voor het slapen gaan helpt de weefsels rondom de knie los te maken en kan kniepijn verminderen.

Plaats een klein kussen tussen je knieën zodra je klaar bent om te gaan slapen. Je knieën wrijven soms tegen elkaar wanneer je op je zij slaapt, wat pijn en ongemak kan veroorzaken. Door een kussen tussen uw knieën te leggen, voorkomt u dat dit gebeurt.

Doe lichte oefeningen gedurende de dag. Wanneer de spieren die je knieën ondersteunen verzwakken, is er waarschijnlijk kniepijn. Probeer elke dag wat lichte oefeningen te doen, zoals wandelen, om de spieren die je knieën ondersteunen te versterken en te behouden.

Tip

  • Raadpleeg een arts als uw kniepijn ernstig is of aanhoudt; je pijn kan wijzen op een ernstiger probleem.


Bekijk de video: Tape bij Laterale kniepijn (Mei 2022).