Misc

Hoe MRSA-bacteriën te doden

Hoe MRSA-bacteriën te doden


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Volgens de Mayo Clinic is MRSA of Methicilline-resistente Staphylococcus aureus, stam van stafylokokbacteriën die resistent zijn geworden tegen antibiotica die gewoonlijk worden gebruikt om infecties te behandelen. De meeste MRSA-infecties komen voor bij mensen in de gezondheidszorg, waaronder ziekenhuizen en verpleeghuizen. Maar er zijn infecties bij de algemene bevolking. De bacterie wordt verspreid door huid op huid contact. Volgens de Mayo Clinic komt het vooral voor bij worstelaars op de middelbare school of universiteit, kinderopvangmedewerkers en mensen die in drukke omstandigheden leven. Er zijn stappen die kunnen worden genomen, zowel in uw huis als in het ziekenhuis, om MRSA-bacteriën te doden.

MRSA-bacteriën doden

Was je handen. De eenvoudigste stap die u kunt nemen om MRSA-bacteriën te doden, is uw handen wassen met zeep en warm water na het eten, het gebruik van de badkamer, hoesten of niezen en nadat u in de buurt bent van mensen waarvan u weet dat ze ziek zijn. De Mayo Clinic beveelt aan om je handen minimaal 15 seconden te schrobben met zeep en warm water, droog ze af met een handdoek en gebruik dan een andere handdoek om de kraan uit te schakelen. Draag een flesje met handdesinfecterend middel dat minstens 60 procent alcohol bevat voor momenten dat u niet in de buurt bent van zeep en water.

Reinig oppervlakken die met MRSA kunnen zijn besmet met bleekmiddel of een ander desinfectiemiddel. Zorg er vooral in een ziekenhuisomgeving voor dat oppervlakken die regelmatig worden aangeraakt, worden gereinigd met bleekmiddel of desinfectiemiddel. Zorg ervoor dat u deurgrepen, telefoons, computersleutels en lichtschakelaars krijgt. Maak deze plaatsen vaak thuis schoon. Het bleekmiddel zal de MRSA-bacteriën doden.

Was lakens en handdoeken regelmatig. Als u een open zweer hebt of in een ziekenhuisomgeving bent, zorg er dan voor dat lakens en handdoeken worden vervangen en regelmatig worden gewassen. Beide moeten worden gewassen in een wasmachine die is ingesteld op de heetste waterstand. Bleekmiddel moet ook aan het wasprogramma worden toegevoegd en de artikelen moeten in een hete droger worden gedroogd. Het bleekmiddel en het hete water zullen alle MRSA-bacteriën doden.

Houd wonden bedekt. MRSA-bacteriën kunnen in de pus leven van geïnfecteerde zweren, dus houd wonden bedekt en maak ze schoon met zeep en warm water of een arts aanbevolen eerste hulp reinigingsproducten. MRSA-bacteriën kunnen worden gedood met zowel zeep als heet water of met medische reinigingsmiddelen.

Ga naar de dokter. Als u vermoedt dat u een MRSA-infectie heeft, moet u een arts raadplegen. MRSA-bacteriën zijn bestand tegen veel antibiotica, maar er zijn er enkele die kunnen worden gebruikt. Een arts zal de antibiotica moeten voorschrijven. Zorg ervoor dat u de volledige dosis inneemt, anders kan de infectie terugkeren.

Tip

 • Onderzoek aan de Universiteit van Manchester heeft aangetoond dat etherische oliën zoals die in aromatherapie worden gebruikt, MRSA-bacteriën kunnen doden. Hoewel er sinds november 2010 geen klinische proeven zijn uitgevoerd, kunnen de oliën worden gebruikt om bleekgeuren op zijn minst te verdoezelen als ze u of familieleden storen.Opmerkingen:

 1. Zolojinn

  Naar mijn mening heb je het mis. Ik kan mijn positie verdedigen.

 2. Sparke

  Bedankt voor de hulp bij deze vraag, hoe kan ik je bedanken?

 3. Thorpe

  het onfeilbare antwoord

 4. Finghin

  Ik denk dat het ja is

 5. Peisistratus

  Ook wat daardoor?Schrijf een bericht