Info

Bodybuilding zonder eiwitshakes


Eiwitshakes maken deel uit van de bodybuilding-levensstijl. Je maakt je training af en neemt een shake, of pakt er 's ochtends snel één op weg naar je werk. Hoewel shakes ongelooflijk handig zijn, heb je ze eigenlijk niet nodig om een ​​geweldig lichaam te bouwen. Als u om welke reden dan ook wilt stoppen met het nemen van eiwitshakes, kunt u dit doen en toch vooruitgang boeken, op voorwaarde dat u een paar wijzigingen in uw dieet aanbrengt om dit te compenseren.

Wat doet Shakes?

Eiwitshakes zijn geen magische formule; ze zijn gewoon eiwit in poedervorm. Eiwitten zijn opgebouwd uit aminozuren, die helpen bij de celstructuur en helpen cellen opnieuw op te bouwen en te laten groeien wanneer ze beschadigd zijn, zoals na een training. Het zijn de bouwstenen van spierweefsel. In een artikel voor 3D Muscle Journey schrijft bodybuilder en voedingswetenschapper Eric Helms dat bodybuilders elke dag ongeveer 1 gram eiwit per pond lichaamsgewicht nodig hebben. Het is niet altijd eenvoudig om al je eiwitten uit hele voedingsmiddelen te halen, dus shakes bieden een snel, gemakkelijk alternatief.

Dieetveranderingen

Het elimineren van shakes uit je dieet zal je dagelijkse eiwitinname verminderen. De hoeveelheid waarmee het daalt, hangt af van hoeveel shakes je momenteel drinkt. Een typische portie eiwitpoeder bevat 20 tot 25 gram eiwit, afhankelijk van het merk, dus als je momenteel drie shakes per dag hebt, betekent dit dat je 60 tot 75 gram eiwit van een andere bron moet vinden.

Alternatieven voor eiwitshakes

Elk eiwitrijk voedsel kan worden gebruikt om shakes te vervangen. Eiwitpoeder is meestal zeer vetarm, dus magere eiwitbronnen zijn de beste like-for-like vervangingen. Dit omvat voedsel zoals kip- of kalkoenfilet, mager rundergehakt, eiwitten, tonijn of kabeljauw. Als je een vegetarisch bodybuilding dieet volgt, kies dan voor cottage cheese, magere yoghurt en magere yoghurt of sojaproducten.

Overwegingen

Het verwijderen van shakes uit uw dieet kan mogelijk helpen tijdens een fase van massaverwerving. De meeste bodybuilders zijn zich bewust van het belang van eiwitten, maar velen vergeten koolhydraten, schrijft trainer John Hansen in "Natural Bodybuilding." Door zwaar op shakes te vertrouwen, zou je momenteel te veel eiwitten en te weinig koolhydraten kunnen consumeren. Als je elke dag meer dan 1 gram per pond eiwit eet, kan het nuttig zijn om je shakes te vervangen door koolhydraten zoals brood, haver of zoete aardappelen.