Misc

Lexapro tegen Buspar

Lexapro tegen Buspar


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Lexapro (escitalopram) en Buspar (buspiron) zijn medicijnen die door de FDA zijn goedgekeurd om angst te behandelen. Lexapro wordt ook gebruikt voor de behandeling van depressie bij volwassenen en kinderen ouder dan 12 jaar. Hoewel Lexapro behoort tot een klasse antidepressiva die SSRI's worden genoemd (selectieve serotonine heropname remmers), is Buspar niet gerelateerd aan die klasse antidepressiva.

Werkingsmechanismen

Lexapro werkt door de hersenchemicaliën serotonine in balans te brengen en daardoor de berichten over stemming en emoties de zenuwen te laten bereiken die ze nodig hebben.

Hoe Buspar de hersenen beïnvloedt, is niet helemaal duidelijk. Er wordt aangenomen dat het, net als Lexapro, de serotonine in de hersenen waarschuwt, maar ook dopamine.

Doseren

Lexapro is verkrijgbaar in tabletten van 5 mg, 10 mg en 20 mg en Buspar in tabletten van 5 mg, 10 mg, 15 mg of 30 mg.

De startdosis Lexapro is meestal 10 mg en kan worden verhoogd tot 20 mg per dag. De aanbevolen startdosis voor Buspar is 15 mg en kan worden verhoogd tot 60 mg.

Vaak voorkomende bijwerkingen

Van beide geneesmiddelen is bekend dat ze duizeligheid, hoofdpijn en misselijkheid veroorzaken.

Bijwerkingen van Buspar

De meest gemelde bijwerkingen naast de hierboven genoemde, zijn nervositeit, prikkelbaarheid en een licht gevoel in het hoofd. Andere bijwerkingen zijn pijn op de borst, abnormale dromen, oorsuizen, keelpijn en congestie.

Lexapro bijwerkingen

Bijkomende veel voorkomende bijwerkingen zijn slaperigheid, slapeloosheid, gas, maagzuur, maag- en darmklachten, constipatie, gewichtstoename of -verlies, verminderd libido, droge mond, geeuwen en oorsuizen.

Waarschuwingen

Van Buspar en Lexapro is bekend dat ze beide een aandoening veroorzaken die bekend staat als discontinuatiesyndroom. Dit gebeurt wanneer een dosis wordt gemist of wanneer de patiënt de behandeling helemaal stopzet. De symptomen van dit syndroom omvatten een toename van bijwerkingen omdat het centrale zenuwstelsel wordt aangetast. Symptomen zijn onder meer ernstige duizeligheid, slapeloosheid, evenwichtsverlies, sensorische stoornissen zoals schokachtige sensaties in de hersenen, nervositeit, slaperigheid en een licht gevoel in het hoofd, verhoogde misselijkheid; verhoogde hoofdpijn en aanzienlijke vermoeidheid. Volgens de AAFP (Amerikaanse Academie voor huisartsen) heeft dit syndroom waarschijnlijk meer dan 20 procent van de patiënten die een van deze geneesmiddelen gedurende ten minste zes weken gebruiken. Vanwege dit syndroom moeten patiënten die proberen de behandeling met Buspar of Lexapro te stoppen eerst hun voorschrijvende artsen raadplegen voordat ze dit proberen te doen. Een geleidelijk afbouwen wordt aanbevolen om de ontwenningsverschijnselen te verlichten.


Bekijk de video: BUSPIRONE BUSPAR - PHARMACIST REVIEW - #42 (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Teague

  Mijn excuses, maar naar mijn mening vergist u zich. Ik stel het voor om te bespreken. Schrijf me in PM, we zullen praten.

 2. Terisar

  Ik bevestig. Ik word lid van al het bovenstaande. We kunnen over dit onderwerp praten. Hier, of in de middag.

 3. Brakazahn

  Het abstracte mensen

 4. Yozshutilar

  Je laat de fout toe. Kom binnen, we bespreken het. Schrijf me in PM, we praten.

 5. Adler

  Ik denk dat je een fout maakt.

 6. Jehoichin

  Iedereen is niet zo eenvoudig als het klinktSchrijf een bericht