Misc

Hoe de halsslagader deblokkeren

Hoe de halsslagader deblokkeren


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Aan elke kant van de nek vindt u een halsslagader. De halsslagaders voeren de belangrijkste bloedtoevoer van het hart naar de hersenen. Je kunt de slagader voelen pulseren door je vingers net achter en aan één kant van de adamsappel te plaatsen. Blokkering in de halsslagader kan gevaarlijk zijn en leiden tot een beroerte. Er zijn een aantal dingen die kunnen worden gedaan om deze blokkade te verminderen of te verwijderen.

Verminder de stress op uw bloedvaten, vertraag de progressie van atherosclerose in milde tot matige gevallen door te stoppen met roken, uw ideale gewicht te bereiken en regelmatig te bewegen. Het kan ook helpen om de natriuminname van uw voedsel te verlagen. Het handhaven van een normale bloeddruk is ook een factor.

Raadpleeg uw arts. Hij kan u vragen om dagelijks aspirine in te nemen of andere bloedverdunnende medicijnen voor te schrijven die de vorming van gevaarlijke bloedstolsels helpen voorkomen. Hij kan ook andere medicijnen aanbevelen of voorschrijven om uw bloeddruk onder controle te houden, zoals angiotensine-omzettende enzymremmers. Andere medicijnen zijn onder meer een calciumkanaalblokker of statines om uw cholesterolgehalte te verlagen.

Het ondergaan van een chirurgische procedure genaamd carotis endarterectomie kan nodig zijn als uw geval ernstig is. Lokale of algemene anesthesie zal worden toegediend en een incisie langs de voorkant van uw nek zal worden uitgevoerd door uw chirurg, waarbij de aangetaste halsslagader wordt geopend en de plaques worden verwijderd.

Wanneer de locatie van de vernauwing te moeilijk is om direct toegang te krijgen, kan de chirurg een halsslagader angioplastiek en stenting uitvoeren. Met deze procedure wordt een kleine ballon door een katheter geregen op het gebied van de aandoening (halsslagader) of verstopping. De ballon wordt vervolgens opgeblazen, wat op zijn beurt de slagader verwijdt, en een kleine draadgaasspiraal of stent wordt ingebracht, waardoor de slagader niet opnieuw vernauwt. De procedure is nog relatief nieuw en de effectiviteit ervan wordt nog berekend.

Tip

 • Een gezonde levensstijl met regelmatige lichaamsbeweging zal helpen om uw goede gezondheid te garanderen.

Tip

 • Raadpleeg uw arts als u symptomen ervaart zoals:

  • Problemen met slikken • Wazig zien / verlies van gezichtsvermogen • Vermindering van spraak • Verlies van coördinatie • Duizeligheid of verwarring • Moeite met praten of begrijpen wat anderen zeggen • Zwakte of gevoelloosheid van uw been, arm of gezicht aan slechts één kant van uw lichaam


Bekijk de video: Minder schade na herseninfarct door nieuwe behandeling Catharina Ziekenhuis (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Yabiss

  En dit moet genomen worden! Dank u!

 2. Buchanan

  Sorry voor mijn interfereren ... Ik begrijp die vraag. Ik nodig uit voor de discussie.

 3. Daithi

  Naar mijn mening is dit een zeer interessant onderwerp. Ik nodig iedereen uit om actief deel te nemen aan de discussie.

 4. Negis

  Absoluut, de uitstekende boodschap

 5. Jamin

  Ik druk dankbaarheid uit voor de hulp in deze kwestie.Schrijf een bericht