Misc

Tekenen en symptomen van galblaasaanvallen

Tekenen en symptomen van galblaasaanvallen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De galblaas is het orgaan dat de gal opslaat die door de lever wordt geproduceerd. Het kan om veel verschillende redenen aanvallen ondergaan. Het kan geïnfecteerd zijn of u kunt last hebben van galstenen. Elke galblaasaandoening wordt meestal gediagnosticeerd met een combinatie van een lichamelijk onderzoek en vervolgens een reeks beeldvormende scans met behulp van MRI of röntgenapparatuur. De behandeling kan bestaan ​​uit medicatie die wordt gebruikt om galstenen of een operatie te elimineren.

Pijn

Pijn geassocieerd met galblaasproblemen kan op een paar verschillende plaatsen verschijnen. Meer specifiek kunt u pijn voelen rond of onder uw ribbenkast aan de rechterkant van uw lichaam. Deze pijn kan constant zijn of alleen bij contact. U kunt ook een gevoelige plek onder uw ribbenkast opmerken. Pijn kan zich ook ontwikkelen tussen uw schouderbladen en u kunt hoofdpijn ervaren die rond uw rechteroog lijkt te blijven.

Symptomen na het eten

Enkele van de meest voorkomende symptomen van galblaasproblemen zijn spijsverteringssymptomen en deze symptomen lijken zich meer te manifesteren nadat u voedsel hebt gegeten dat veel vet of vet bevat. U kunt misselijkheid of een opgeblazen gevoel beginnen te krijgen. U kunt ook een toename van de hoeveelheid gas ervaren na het eten van een maaltijd. U kunt stuipen van oncontroleerbare boeren ontwikkelen en u kunt vloeistof gaan proeven die naar boven komt tijdens uw boeraanvallen.

Spijsverteringssymptomen

Galblaasproblemen leiden normaal gesproken tot problemen met uw spijsverteringsstelsel. U kunt aanvallen krijgen met constipatie en wanneer u een stoelgang kunt hebben, merkt u mogelijk dat uw ontlasting lichter is dan normaal. Na de maaltijd kunt u zich nog lang vol blijven voelen omdat uw voedsel niet goed wordt verteerd. U kunt ook losse ontlasting of intermitterende gevallen van diarree en waterige ontlasting ervaren.

Geelzucht

Meer geavanceerde symptomen van galblaasproblemen zijn aanvallen met geelzucht. Je merkt misschien dat je huid een gele tint begint aan te nemen, en je kunt ook geel opmerken in het wit van je ogen. Geelzucht is normaal gesproken een indicatie dat uw galblaasproblemen een vergevorderd stadium hebben bereikt. Als u beginfasen van geelzucht ziet, moet u onmiddellijk naar een arts gaan.

Aanvalsfrequentie

Het is gebruikelijk om een ​​of twee galblaasaanvallen gedurende een korte periode te ervaren en vervolgens gedurende een periode van maanden of jaren niet te ervaren. Dit betekent niet dat het probleem is verdwenen. Het probleem kan oplopen naar het volgende niveau, en je volgende aanval kan ernstiger zijn. Zoek medische hulp bij de eerste tekenen van galblaasaanvallen om het probleem dat ze veroorzaakt te verhelpen.


Bekijk de video: Signs & Symptoms of Knee Osteoarthritis (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Kaydin

  Mee eens, zeer nuttig bericht

 2. Beamer

  Ik ben eindelijk, mijn excuses, ik wilde ook mijn mening geven.

 3. Hillocke

  Heeft een site gevonden met een interessante vraag voor u.

 4. Sion

  Ik weet het, hoe het nodig is om te handelen ...



Schrijf een bericht