Misc

Fase drie lymfoomprognose

Fase drie lymfoomprognose


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Stadium III-lymfoom verwijst naar een lymfomatische kanker die zich heeft ontwikkeld en zich verder heeft verspreid dan de lymfeklieren waarin de kanker is ontstaan. Lymfomen zijn kankers van het lymfestelsel. Het lymfestelsel omvat de lymfeklieren en lymfeweefsel. De milt en het beenmerg maken ook deel uit van het lymfestelsel. Lymfomen kunnen overal in het lymfestelsel voorkomen, maar komen vaak voor in het beenmerg of de lymfeklieren. Lymfeklieren zijn overal in je lichaam te vinden. Wanneer kanker in het lymfestelsel ontstaat, wordt gezegd dat het stadium I is als het lokaal is voor één lymfeknoop of één gebied van lymfeklieren. Tegen de tijd dat het naar stadium III is gevorderd, begint de kanker zich te verspreiden buiten het lokale gebied van het lymfesysteem waarin het voor het eerst werd geïdentificeerd. De kanker wordt veel moeilijker te behandelen in stadium III en de prognose is niet zo positief voor patiënten in stadium III.

Er zijn twee belangrijke soorten lymfomen: Hodgkin-lymfoom en non-Hodgkin-lymfoom. Zowel het Hodgkin- als het non-Hodgkin-lymfoom hebben iets andere klinische pathologieën voor stadium III-kanker en bijgevolg hebben patiënten met de diagnose stadium III Hodgkin-lymfoom een ​​iets andere prognose dan patiënten met de diagnose stadium III non-Hodgkin-lymfoom.

Non-Hodgkin's lymfoom

Bij ongeveer 23 procent van de patiënten met non-Hodgkin-lymfoom wordt bij hun initiële diagnose de diagnose stadium III-lymfoom gesteld. Dertig procent van de gediagnosticeerde patiënten wordt gediagnosticeerd met stadium I of stadium II kanker, en bij sommige van deze patiënten zal de kanker doorgaan naar stadium III als zij niet op de behandeling reageren.

De meeste patiënten met de diagnose van een stadium van non-Hodgkin-lymfoom, inclusief stadium III non-Hodgkin-lymfoom, zijn ouder dan 54 jaar. Het National Cancer Institute suggereert dat de mediane leeftijd bij diagnose 67 is, terwijl minder dan 30 procent van de gevallen wordt gediagnosticeerd bij patiënten jonger dan 54. Hoewel de mediane leeftijd van diagnose 67 is, is de mediane leeftijd van overlijden voor patiënten 75, wat suggereert dat de kanker langzaam groeit en dat patiënten met de diagnose stadium III non-Hodgkin-lymfoom een ​​goede kans hebben om ten minste acht te leven jaar na hun diagnose.

Prognose voor non-Hodgkin-lymfoom

De prognose voor kanker wordt gemeten in termen van vijfjaarsoverlevingscijfers gedeeld door stadium. Patiënten die vijf jaar na de diagnose leven, kunnen langer dan vijf jaar overleven. Enscenering wordt gedaan door naar verschillende factoren te kijken.

Patiënten ouder dan 60 jaar met stadium III-kanker worden beschouwd als minstens "laag intermediair", wat betekent dat de vijfjaarsoverlevingspercentages 78 procent zijn en de 10-jaarsoverlevingspercentages 51 procent. Patiënten jonger dan 60 jaar met stadium III kunnen worden beschouwd als laag risico of gemiddeld risico, afhankelijk van andere gezondheidsfactoren. Als ze als laag risico worden beschouwd, hebben ze een overlevingspercentage van vijf jaar 91 procent en een overlevingspercentage van 71 procent tien jaar.

Deze overlevingspercentages suggereren dat de prognose voor jongere patiënten met het stadium III non-Hodgkin-lymfoom positief is, ondanks het gevorderde stadium van de kanker, zolang er geen andere gezondheidsfactoren aanwezig zijn, zoals meerdere geïnfecteerde lymfeklieren of hoge niveaus van hemoglobine of LDL.

Hodgkin's lymfoom

De prognose voor patiënten met het stadium III Hodgkin-lymfoom is relatief positief. Hoewel de mediane leeftijd van diagnose voor patiënten met Hodgkin-lymfoom 38 is, is de mediane leeftijd van overlijden 62. Deze cijfers suggereren dat de kanker ofwel langzaam groeit of goed reageert op de behandeling, wat betekent dat zelfs patiënten met de diagnose in stadium III een sterke prognose voor het overleven van de kanker. In de Verenigde Staten sterven zelfs slechts 0,4 van elke 100.000 mensen aan het lymfoom van Hodgkin, gebaseerd op cijfers van 2002 van het National Cancer Institute.

Prognose voor het lymfoom van Hodgkin

De prognose voor stadium III Hodgkin-lymfoom wordt ook gemeten in termen van vijfjaarsoverleving. De American Cancer Society meldt een overlevingspercentage van vijf jaar van ongeveer 80 procent van de patiënten met de diagnose stadium III Hodgkin-lymfoom. Dit is een iets lagere overlevingskans dan bij patiënten met de diagnose stadium IIII non-Hodgkin-lymfoom, maar is nog steeds een vrij positieve prognose voor kankerpatiënten.

Kankerprognose en behandeling

De prognose van stadium III-lymfoom is afhankelijk van een aantal factoren. Het type lymfoom speelt een sleutelrol bij het bepalen van overlevingsstatistieken. Behandelmethoden, algemene gezondheid en ontvankelijkheid voor behandeling kunnen allemaal een rol spelen bij het vormen van uw kansen om een ​​diagnose van lymfoom te overleven. Uw arts kan u een betere indicatie van uw prognose geven door uw testresultaten te herzien en uw reactie op de behandeling te evalueren.


Bekijk de video: How Three Phase Electricity works - The basics explained (Mei 2022).