Misc

Hoe de bloeddruk in kaart te brengen


Hoge bloeddruk kan leiden tot verschillende gezondheidsproblemen, variërend van hartaandoeningen tot beroertes. Als u een familiegeschiedenis van hoge bloeddruk heeft, is de kans groter dat u deze heeft. Andere bijdragende factoren zijn obesitas, leeftijd en geslacht. Er zijn geen symptomen van hoge bloeddruk, dus veel mensen weten niet dat ze het hebben. Zelfs als u geen familiegeschiedenis heeft van hoge bloeddruk of andere hartproblemen, is het een goed idee om uw bloeddruk regelmatig in kaart te brengen.

Ken gezonde bloeddrukbereiken. In het ideale geval wilt u dat uw systolische bloeddruk, ook bekend als het topnummer, lager is dan 120 en uw diastolische bloeddruk lager is dan 80. Als uw systolische bloeddruk tussen 120 en 139 is, of uw diastolisch is tussen 80 en 90 , u heeft prehypertensie en moet een gezondere levensstijl aannemen. Als uw systolische waarde tussen 140 en 159 is, of uw diastolische waarde tussen 90 en 99, heeft u fase 1 hypertensie. U moet gezonder worden en als uw bloeddruk niet binnen zes maanden daalt, moet u mogelijk medicijnen gebruiken. Als uw systolische bloeddruk 160 of hoger is, of uw diastolische bloeddruk 100 of meer is, heeft u stadium 2 hypertensie. In dit geval moet u waarschijnlijk meer dan één medicijn nemen.

Meet uw bloeddruk dagelijks of wekelijks. Dagelijkse controle geeft u een meer gedetailleerd beeld van uw bloeddruk, wekelijkse controle is echter voldoende. Als hoge bloeddruk geen ernstig probleem is, brengen veel mensen hun bloeddruk eenvoudig maandelijks of zelfs jaarlijks in kaart.

Neem uw bloeddruk op hetzelfde tijdstip van de dag in. Je bloeddruk kan gedurende de dag schommelen, afhankelijk van je activiteitsniveau. U krijgt nauwkeurigere grafiekresultaten als u uw bloeddruk elke dag op hetzelfde tijdstip meet.

Test uw bloeddruk drie keer en noteer de resultaten van elke test. Wacht een minuut tussen elke test. U zult merken dat uw resultaten tussen de drie tests kunnen variëren. U kunt vervolgens een gemiddelde van de drie tests maken om de meest nauwkeurige resultaten te krijgen.

Noteer uw resultaten in het blad met bloeddrukmeters, beschikbaar op de website van American Heart. Voer de datum en tijd van de test in, uw systolische en diastolische bloeddrukwaarden en uw hartslag. Noteer de resultaten van alle drie de tests op het blad.

Gebruik bloeddrukgrafieksoftware, zoals Mijn bloeddruk. Deze gedetailleerde software registreert en brengt uw bloeddrukresultaten in kaart. De software zal u eraan herinneren om uw bloeddruk te meten en u vervolgens grafieken te geven over uw maandelijkse of jaarlijkse resultaten. U kunt dan een rapport afdrukken voor uw arts.

Tip

  • U kunt alleen uw bloeddrukmetingen opnemen in een notitieboek.

Tip

  • Raadpleeg onmiddellijk een arts als u ernstige pijn op de borst ervaart.


Bekijk de video: De geneeskracht van brandnetel (December 2021).