Misc

Hoe een stijve nek te vermijden tijdens het slapen


'S Ochtends wakker worden met een stijve nek is een veel voorkomend probleem, maar je kunt deze vervelende pijn voorkomen door de mogelijke oorzaken weg te nemen voordat je vanavond naar bed gaat. Volg deze stappen om problemen die een stijve nek veroorzaken tijdens het slapen te identificeren en te corrigeren.

Gebruik het juiste kussen. Zorg ervoor dat uw kussen uw hoofd ongeveer drie centimeter hoger dan uw lichaam opheft wanneer u op uw rug of zijkant ligt. Een goed kussen draagt ​​je hoofd comfortabel en houdt je nek ondersteund en ontspannen. Slapen met je nek in een onnatuurlijke hoek is de meest voorkomende oorzaak van nekpijn. Overweeg een speciaal ontworpen nekkussen te kopen als u vaak wakker wordt met een stijve nek.

Slaap op een stevige matras. Zelfs als u het juiste kussen hebt, kan een zachte, slappe matras een goede houding verslaan tijdens het slapen. Hoewel de meeste mensen begrijpen dat een goede houding belangrijk is tijdens het zitten of staan, beseffen weinigen dat het net zo belangrijk is als je slaapt.

Slaap niet in tocht. Een open slaapkamerraam en de frisse lucht die het met zich meebrengt, kunnen gunstig zijn, maar als het briesje 's nachts in je nek waait, kan dit je spieren koelen en' s ochtends tot stijfheid leiden.

Slaap niet op je buik. Deze houding tilt je hoofd in de verkeerde richting en kan je hoofd dwingen om te ver naar één kant te draaien, waardoor je nek wordt gespannen.

Ontlast de spanning in uw nek voordat u 's nachts naar bed gaat met een paar eenvoudige rekoefeningen. Stress kan zich overdag opbouwen, en als je geen stappen neemt om je nek te ontspannen voordat je je terugtrekt voor de nacht, kan de spanning blijven hangen en zelfs intensiveren tijdens de nacht.


Bekijk de video: Ligwijzer in 2 minuten. (December 2021).