Misc

Pepper Skin Burn Remedies

Pepper Skin Burn Remedies


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Sommige paprika's, zoals paprika's, zijn rustgevend en mild. Jalapeno, chili, Thaise en andere hete pepers kunnen echter zowel de huid als de mond irriteren. Gebruik handschoenen bij het hakken van jalapenos en andere hete pepers, maar als je per ongeluk hete peperolie op je huid hebt gekregen, kan het branden en erg pijnlijk worden.

Olie verwijderen

Hete peperolie verbrandt de huid bij contact; het gevoel wordt erger naarmate de olie langer op je huid blijft. Geen enkele hoeveelheid water of vegen laat het brandende gevoel veroorzaakt door hete pepers verdwijnen. In plaats daarvan, verzadig een wattenbolletje met alcohol en wrijf het tegen het getroffen gebied. Dit helpt om de olie uit je huid te snijden. Was het gebied in koud water met een vetsnijdende afwasmiddel om eventuele extra olie op de huid te verwijderen.

Een remedie toepassen

Huidremedies met zuivelproducten zijn het meest rustgevend en helpen de hitte van de hete peperolie tegen te gaan. Je hebt misschien gehoord dat het drinken van melk of het eten van ijs de verspreiding van de hitte tegenhoudt als je iets eet dat te pittig is. Op dezelfde manier helpt het plaatsen van zuivelproducten op je huid het brandende gevoel te stoppen. Dompel het getroffen gebied onder in koude melk, yoghurt, kwark, zure room of ijs. Als je thuis geen zuivelproducten hebt, breng dan een andere olie aan op de huid, zoals olijfolie of plantaardige olie, om de hete peperolie te verdunnen.

Wanneer moet ik naar een dokter?

Hete peperbrandwonden zijn meestal gering, maar als u de hete peperolie niet kon verwijderen, voelt u na enkele uren nog steeds een branderig gevoel of heeft de brandwond uw huid doen blazen, neem dan contact op met uw arts. Als de hete peperolie in een gevoelig gebied is terechtgekomen, zoals de ogen, neus of genitale gebied, neem dan contact op met het gifcontrolecentrum of bel 911 voor gespecialiseerde instructies.


Bekijk de video: Easy Home Remedy for ChileChilli Pepper Burns on Skin - Works! (Mei 2022).