Misc

Symptomen van niet-diabetische neuropathie


Neuropathie is een aandoening waarbij de perifere zenuwen worden beschadigd. Het hebben van neuropathie betekent dat er geen onvermogen is van de zenuwimpulsen die door de hersenen worden gestuurd om het deel van het lichaam te bereiken waarvoor ze waren bedoeld. Het kan de motorische zenuwen, sensorische zenuwen of de autonome zenuwen beïnvloeden. Je spieren, organen en gewrichten kunnen allemaal worden aangetast. Ongeveer dertig procent van alle neuropathieën is het gevolg van diabetes. De rest is te wijten aan letsel, andere ziekten, slechte voeding, infecties of in sommige gevallen is de oorzaak onbekend. Het beïnvloedt meestal de handen en de voeten, maar de symptomen variëren sterk van persoon tot persoon. De symptomen die u ervaart, hangen af ​​van waar in het lichaam de neuropathie plaatsvindt.

Zwakheid

Als u neuropathie heeft, kunt u spierzwakte in de armen, handen, benen of voeten ervaren. Neuropathieën die het bovenlichaam beïnvloeden, kunnen het moeilijk maken om items met uw handen vast te pakken of vast te houden.

Moeilijkheden met lopen

Neuropathieën die het onderlichaam beïnvloeden, kunnen leiden tot evenwichtsverlies en loopproblemen. U kunt ook het vermogen verliezen om gevoelens onder in uw voeten te voelen. Als dit gebeurt, kunt u niet voelen hoe u op de grond stapt terwijl u probeert te lopen.

Pijn en andere sensaties

Wanneer uw zenuwen samengedrukt of beschadigd zijn, kunt u tintelingen in het lichaam hebben of kunt u gevoelloosheid hebben. Je kunt ook pijn hebben die pijnlijk, brandend of stekend is.

Overige symptomen

Met neuropathie kunt u gevoelens van tintelingen, gevoelloosheid of andere abnormale gevoelens ervaren wanneer u dingen probeert aan te raken. Bij sommige gevallen van neuropathie gaat daarentegen alle gevoel verloren in de handen of de voeten. Sommige patiënten beschrijven het gevoel dat ze sokken of handschoenen dragen, zelfs als ze dat niet zijn.

Gastro-intestinale symptomen

Neuropathie kan leiden tot gastro-intestinale symptomen zoals diarree, constipatie, incontinentie en algemene problemen met de blaas en stoelgang.

Cardiovasculaire symptomen

Een verstoring van het vermogen van het zenuwstelsel om signalen over te dragen, kan plotselinge veranderingen in de bloeddruk veroorzaken bij het veranderen van positie en een onregelmatige hartslag.


Bekijk de video: Diabetes: voet pijnen en been krampen: effectieve behandeling ervan (December 2021).