Misc

Wat te nemen voor voedselvergiftigingssymptomen


Voedselvergiftiging komt voort uit het eten van besmet of slecht bereid voedsel, wat kan leiden tot misselijkheid, braken, diarree, spierkrampen en koorts. Symptomen duren meestal een paar dagen, en hoewel ze je ellendig kunnen maken, zijn ze zelden fataal als ze op de juiste manier worden behandeld. Kinderen, zwangere vrouwen en ouderen moeten echter extra voorzichtig zijn bij het omgaan met voedselvergiftiging. Ze lopen het grootste risico. U moet altijd met een arts spreken, omdat hij het specifieke type voedselvergiftiging gemakkelijker kan diagnosticeren. Naast alle behandelingen die hij voorschrijft, kunt u een paar stappen ondernemen om de symptomen te verminderen.

Vloeistoffen

Braken en diarree nemen water uit uw lichaam, wat een risico op uitdroging oplevert. Ga dat tegen door water, Gatorade of heldere frisdranken, zoals 7-Up of ginger ale, in te nemen. Vermijd cafeïnehoudende dranken - cafeïne is een diureticum - en drink de vloeistof in kleine slokjes in plaats van grote slokken. Als je je zorgen maakt over de voedingsbehoeften, overweeg dan kommen kippenbouillon of bouillon. Als je problemen hebt om de vloeistof laag te houden, zuig dan op ijsblokjes. Zorg ervoor dat de chips klein genoeg zijn om niet te stikken en vervang ze regelmatig als u ze consumeert.

Foods

Als je last hebt van voedselvergiftiging, zul je niet veel kunnen eten en moet je waarschijnlijk minstens een paar uur wachten voordat je iets probeert te consumeren. Houd u dan aan saaie, licht verteerbare voedingsmiddelen en begin langzaam. Crackers, toast, gelatine, witte rijst en bananen worden aanbevolen. Blijf uit de buurt van iets ruwers en stop met eten als je je weer misselijk begint te voelen (braken neemt vloeistoffen en voeding uit je lichaam). Vermijd melk en zuivelproducten - ze maken diarree erger - en neem nooit meer dan u denkt dat u aankan.

Geneesmiddel

De Mayo Clinic en andere professionals benadrukken de noodzaak om medicatie tegen diarree te vermijden. Hoewel het de symptomen kan verlichten, vermindert het ook het vermogen van je lichaam om de bacteriën te bestrijden, wat de beproeving kan verlengen. In bepaalde gevallen kan antibiotica nuttig zijn, maar het hangt af van het soort voedsel dat u heeft vergiftigd; vraag een arts om advies en neem geen antibiotica tenzij hij u in orde geeft. In ziekenhuissituaties kunnen ze u intraveneuze vloeistoffen geven, die elektrolyten verschaffen en u helpen sneller te hydrateren dan vloeistoffen via de mond in te nemen. Meestal geven artsen er de voorkeur aan de symptomen te laten passeren zonder formele medische behandeling. Ze bevelen rust aan in een rustige omgeving, zorgvuldig toezicht op hydratatieniveaus en een "grijns en houd het" houding totdat dingen beginnen te verbeteren.


Bekijk de video: Voedselvergiftiging - Symptomen en oorzaak (December 2021).