Misc

Hoe het skelet werkt met andere lichaamssystemen

Hoe het skelet werkt met andere lichaamssystemen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Spierstelsel

Om het lichaam vrij te laten bewegen, werkt het skelet heel nauw samen met het spierstelsel, dat alle spieren in het lichaam bevat. Elke individuele spier in het lichaam is verbonden met een of meer delen van het skelet. De biceps brachii-spier is bijvoorbeeld verbonden met de onderarm en het onderarmbot wordt de straal genoemd. Alle spieren verbonden met het skelet hebben dezelfde basisfunctie. Ze trekken samen en ontspannen om het skelet te laten bewegen. Zonder het skelet zou het menselijk lichaam niet in staat zijn om zichzelf te ondersteunen, maar zonder spieren zou het skelet niet kunnen bewegen. De algemene samenstelling van het skelet is kraakbeen en verkalkt bot, en deze elementen zorgen ervoor dat de botten en spieren vrij en vloeiend samen kunnen bewegen.

Ciruculatory systeem

Naast het geven van de spieren die ze nodig hebben om het lichaam vrij te laten bewegen, is het skelet ook nodig voor een goede werking van de bloedsomloop. De verkalkte botten van het skelet werken zeer nauw samen met de bloedsomloop. Een stof die bekend staat als merg wordt in botten gecreëerd en helpt de productie van rode en witte bloedcellen. De bloedsomloop is het systeem dat de rode en witte bloedcellen door het lichaam laat circuleren. Rode en witte bloedcellen zijn nodig voor het goed functioneren van het lichaam en deze cellen kunnen niet door het lichaam worden gecirculeerd tenzij de botten van het skelet eerst merg creëerden.

Bescherming

Het skelet werkt nauw samen met vrijwel alle systemen in het lichaam om ze te beschermen. Omdat de botten waaruit het skelet bestaat, hard en stevig zijn, zijn ze de perfecte beschermers voor de kwetsbare organen waaruit het lichaam bestaat. De primaire functie van het bot in deze zin is het beschermen van organen tegen stoten. De ribbenkast bijvoorbeeld beschermt de kwetsbare longen tegen schokken. Meerdere organen in het spijsverteringsstelsel, reproductieve systeem, urinewegen en endocriene systeem worden allemaal beschermd door verschillende botten. Het belangrijkste systeem dat botten helpen beschermen, is het zenuwstelsel. Het zenuwstelsel bevat alle belangrijke hersenen, die nodig zijn voor alle lichaamsfuncties. De harde botten van de schedel vormen zich rond de hersenen en beschermen het fragiele weefsel tegen impact. Zonder de bescherming van de schedel kan een kleine impact mogelijk leiden tot ernstig letsel of zelfs de dood.


Bekijk de video: CD Genezing en Gezondheid Introductie A (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Kyros

  Ik stel voor dat je naar de site gaat, die veel informatie over dit probleem heeft.

 2. Mackendrick

  Hoe kan het niet beter!

 3. Winetorp

  Welke woorden ... Fictie

 4. Hotuaekhaashtait

  Zonder opties....

 5. Ned

  Lang was ik hier niet.Schrijf een bericht