Misc

Hoe Tetanus Shot-reacties te behandelen


Een tetanusopname is een vaccinatie tegen een mogelijk dodelijke infectieziekte. Kinderen ontvangen booster-shots (Dtap of Tdap genoemd) voor tetanus, difterie en kinkhoest tijdens hun eerste babycontroles gedurende het eerste jaar. Kinderen en volwassenen hebben mogelijk om de 10 jaar extra tetanusboosters nodig om zich tegen tetanus te beschermen. Sommige mensen ondervinden nadelige reacties na de opnamen.

Breng een koud kompres aan op de vaccinatieplaats om pijn en zwelling te verminderen. De CDC meldt dat gelokaliseerde roodheid, zwelling, pijn en jeuk veel voorkomende reacties zijn op het tetanus-schot.

Neem vrij verkrijgbare medicijnen, waaronder antihistaminica en ibuprofen, om jeuk en koorts te verlichten die mogelijk verband houden met de tetanusvaccinatie. De National Institutes of Health stelt dat ongeveer 1 procent van de volwassenen een lichte koorts zal ontwikkelen na een tetanusopname. Ongeveer 1 tot 4 procent van de kinderen ervaart koorts in het bereik van 100 tot 102 graden F.

Rust als u vermoeidheid, misselijkheid of braken ervaart nadat u een tetanus-injectie heeft gekregen. De National Institutes of Health legt uit dat deze reacties als mild worden beschouwd en meestal geen professionele medische zorg vereisen. Behandel als een verkoudheid of griep met rust, vloeistoffen en lichte maaltijden totdat u zich beter voelt.

Roep onmiddellijk medische hulp in voor reacties die anafylaxie of een allergische reactie op de vaccinatie betekenen. De immunisatie-actiecoalitie beschrijft anafylaxie als de ontwikkeling van piepende ademhaling, zwelling van het gezicht en de lippen, netelroos, ademhalingsmoeilijkheden of bewusteloosheid.


Bekijk de video: Tetanus - Symptomen en behandeling (November 2021).