Misc

Hoog metabolisme dieet


Een efficiënt metabolisme is de sleutel tot stressvrij gewichtsverlies. Uw dieet kan een groot effect hebben op de snelheid waarmee uw lichaam vet en calorieën verbrandt. Een hongersnooddieet met weinig lichaamsbeweging vertraagt ​​de stofwisseling en zorgt ervoor dat uw lichaam elk beetje vet vasthoudt. Het zorgt er ook voor dat het lichaam spiermassa verbrandt, wat bijdraagt ​​aan het vertragen van de stofwisseling.

Metabolisme

Een dieet met een hoog metabolisme is ideaal voor een vrouw van eind twintig en ouder. Dit komt omdat het metabolisme vertraagt ​​naarmate we ouder worden, waardoor gewichtstoename ontstaat, zelfs als we onze levensstijl niet veranderen. Hormonen, stress en zelfs het verlies van spiermassa veroorzaken de vertraging van de stofwisseling. Metabolisme is de snelheid waarmee we calorieën verbranden. Dit heeft een grote invloed op hoe snel we kunnen afvallen en aankomen. Iemand met een hoger metabolisme verbrandt meer calorieën als hij gewoon televisie zit te kijken dan iemand die dat niet doet.

Hoe het metabolisme te verhogen

Het dieet met een hoog metabolisme is bedoeld om het metabolisme te stimuleren, waardoor u kunt afvallen. Een hoog metabolisme is gezond omdat het voldoende spiermassa vereist en u helpt zich sterker en energieker te voelen. Er zijn vier sleutels om het high-metabolismedieet voor u te laten werken: eet voldoende voedsel, sla nooit het ontbijt over, gebruik cafeïne en beweeg.

Dieet

Je moet genoeg eten. Als u minder dan 1200 tot 1500 calorieën verbruikt, vertraagt ​​uw metabolisme. Je lichaam gaat in de overlevingsmodus en zegt: Ik krijg niet veel calorieën. Ik zou moeten stoppen met ze zo snel te verbranden omdat ik niet weet hoe lang deze hongersnood zal duren. Probeer gedurende de dag vijf tot zes kleine porties gezond voedsel te eten om het metabolisme efficiënt te houden.

Sla nooit het ontbijt over. Ontbijt betekent je nacht snel doorbreken. Het start het metabolisme op en brengt het op snelheid om de calorieën die je gedurende de dag eet te verbranden. De bonus is dat als u ontbijt eet, u zich tevredener voelt en minder snel later op de dag te veel eet.

Vezels kunnen uw metabolisme met 30 procent verhogen, volgens Prevention.com. Het is belangrijk om elke dag minstens 25 gram vezels te krijgen. Geschikte voedselkeuzes voor het dieet met een hoog metabolisme zijn havermout, volle granen, groene bladgroenten en fruit. U kunt Metamucil, of een vezelsupplement, aan uw dieet toevoegen als u niet in staat bent om voldoende vezels door uw dieet te krijgen.

Cafeïne

Veel mensen vermijden cafeïne. Het maakt deel uit van het dieet met een hoog metabolisme omdat het het metabolisme versnelt. De voordelen van cafeïne in de ochtend zijn het verbranden van 100 tot 200 calorieën per dag. Probeer zwarte koffie of cafeïnehoudende thee voor caloriearme opties. Het is belangrijk om voldoende water te drinken omdat cafeïne een diureticum is. Drink twee kopjes water voor elke cafeïnehoudende drank die je drinkt.

Oefening

Oefening verhoogt het metabolisme. Doe drie tot vier keer per week 45 tot 60 minuten aan cardio-oefeningen. Voeg een spieropbouwend regiment toe aan je week. Hoe meer spiermassa je hebt, hoe meer calorieën je verbrandt, zelfs in rust.


Bekijk de video: Hoe verhoog je je metabolisme? (December 2021).